Datum: 18/04/2007 21:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Ewood Park
Rovers te sterk voor Watford
Luc Goderis
| 0 reacties
Rovers te sterk voor Watford
Foto: © SC

Rode lantaarn Watford staat na een 3-1 nederlaag op het veld van Blackburn Rovers nu wel heel dichtbij de degradatie.  Al na tien minuten leken de Hornets uitgeteld want Christopher Samba en Jason Roberts maakten er al heel vlug 2-0 van.  Watford kon nog tegenprikken, maar al even vlug schoot Benni McCarthy de 3-1 binnen.
 
Blackburn maakte al meteen duidelijk dat in Ewood Park bitter weinig zou te rapen vallen voor het team van Aidy Boothroyd.  Al na drie minuten stormde Jason Roberts alleen op doel af, maar Jordan Stewart kon het schot weren.  De druk bleef echter aanhouden en na amper zeven minuten was het raak.  David Bentley bediende Christopher Samba en de Congolese reus kopte hard binnen. 
 
Amper drie minuten later mocht de thuisaanhang opnieuw juichen.  Bentley zette zich opnieuw door en bediende ditmaal Roberts.  De aanvaller aarzelde niet en nam doelman Ben Foster te grazen.  2-0.
 
Het ging van kwaad naar erger voor de bezoekers.  Amper een kwartier ver en Morten Gamst Pedersen legde al een derde in het mandje, maar gelukkig voor de rode lantaarn werd de Noor in buitenspel afgevlagd.
 
Watford liet de moed niet zakken en Hameur Bouazza zette zich op rechts door.  Zijn voorzet belandde aan de tweede paal en de Braziliaan Douglas Rinaldi gaf de Hornets opnieuw hoop 2-1.  Die hoop werd echter al even vlug weer de kop ingedrukt.  De onvermijdelijke Bentley bediende nu Benni McCarthy en de Zuid-Afrikaan kopte zwevend Blackburn's derde binnen.
 
Na de herneming poogde Watford toch nog een vuist te maken en domineerde zelfs de openingsminuten.  Steven Kabba kreeg de beste kans, maar Brad Friedel duwde gedecideerd in hoekschop.
 
Alsof manager Boothroyd nog geen zorgen genoeg had zag hij zijn invaller James Chambers al heel vlug geblesseerd uitvallen en moest Marlon King opdraven.  Voor King de eerste speelminuten na een maandenlange afwezigheid.  De bezoekers vochten voor wat ze waard waren, maar konden op geen enkel ogenblik de indruk wekken het tij te kunnen doen keren.  Helemaal op het einde waren de Rovers nog het dichtste bij een doelpunt, maar man-van-de-match Roberts verzaakte er 4-1 van te maken.
 
Dankzij de overwinning staan de Rovers opnieuw tiende en behouden ze een kleine kans om via de competitie Uefabeker voetbal af te dwingen.  Voor Watford is het nu meer dan vijf voor twaalf.  De veilige zeventiende plek is blijft elf punten verwijderd en met nog maar twaalf punten te verdienen is degradatie naar The Championship zo goed als zeker.

Vooraf