Speeldag: Speeldag 37
Stadion: Highbury
Misstap Chelsea, United kampioen
Kristof Blomme

Chelsea heeft op het veld van Arsenal 1-1 gelijkgespeeld. Het telt nu zeven punten achterstand op Manchester United, met nog slechts twee partijen te gaan. United mag zich dus de nieuwe Engelse kampioen noemen.
De partij tussen beide Engelse grootmachten kwam maar traag op gang. Pas tien minuten voor de pauze moest er voor het eerst een doelman tussenbeide komen. Adebayor trapte op doel, maar Cech pareerde. Twee minuten voor de pauze haalde Boulahrouz de doorgebroken Baptista neer in het strafschopgebied. Rood voor de Nederlandse verdediger en penalty voor Arsenal was het gevolg. Kapitein Gilberto Silva zette de strafschop om en legde op die manier de titelstrijd in een definitieve plooi.

In de tweede periode was de eerste kans voor Arsenal. Galles, ex-Chelsea, kopte een voorzet over. Na die goede mogelijkheid was Chelsea, nochtans met een man minder, de beste ploeg. Twintig minuten voor het einde zette Wright-Phillips zich goed door op rechts. Voor doel stond Essien, die met een kopbal zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. Even later kreeg de Ghanees nog een kans. Dit keer trapte hij over doel. Lampard probeerde het van ver, maar dit keer lag Lehmann in de baan van de bal. In de absolute slotfase schonk Kalou zijn team ei zo na de overwinning. Lehmann had echter een schitterende redding in huis, waardoor Manchester United zich de nieuwe kampioen mag noemen.