Roeder gooit de handdoek in Newcastle

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Roeder gooit de handdoek in Newcastle
Foto: © SC

Glenn Roeder is opgestapt als manager van Newcastle United. Dat gebeurde na de 0-2-thuisnederlaag tegen Blackburn Rovers. Newcastle kon al vijf wedstrijden lang niet meer scoren in het St. James' Park en het is al van 1951 dat The Magpies zo'n dramatische reeks hebben neergezet op eigen veld.

Deze prestatie was voor Roeder de druppel die de emmer deed overlopen en hij bood zijn ontslag aan bij Newcastle-voorzitter Freddy Shepherd. Die ging akkoord en bevestigde vervolgens aan de media het vertrek van de manager die ruim een jaar aan de slag was in het noorden van Engeland.

Het vertrek van Roeder is alvast geen ramp voor Shepherd want die had op het einde van dit seizoen toch al een nieuwe manager voorzien. Naar verluidt zou het gaan om Sam Allardyce, onlangs opgestapt bij Bolton Wanderers.

Newcastle United speelt een teleurstellend seizoen mede door vele blessures. De club staat op een troosteloze dertiende plaats in de Premier League terwijl in de Uefabeker de club vroegtijdig werd uitgeschakeld door AZ Alkmaar in de 1/8ste finales. De wedstrijd tegen Blackburn had een schaars hoogtepunt moeten worden dit seizoen want aanvaller Michael Owen maakte na zeven maanden blessureleed zijn wederoptreden in het St. James' Park.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties