Sunderland kampioen in Championship

Kristof Blomme

Sunderland klopte Luton met forfaitcijfers, terwijl eerste achtervolger Birmingham onderuit ging bij Preston. De ‘Black Cats’ mogen zich zo de nieuwe kampioen noemen.

Voor dit weekend waren zowel Sunderland als Birmingham al zeker van promotie naar de Premier League. Beide ploegen moesten nog wel onderling uitmaken wie zich kampioen zou mogen noemen.

Sunderland haalde het gemakkelijk bij het al gedegradeerde Luton. Na amper vijf minuten stond de thuisploeg al twee doelpunten in het krijt. Stokes en Murphy tekenden voor de vroege goals. Vlak na de rust besliste Murphy, met zijn tweede, de partij helemaal. Wallace en Connolly zetten in de slotfase de 0-5 eindstand op het bord.

Birmingham moest winnen bij Preston, maar daar slaagde het niet in. Het bleef lange tijd 0-0, maar vijf minuten voor affluiten scoorde Whalley voor de thuisploeg. Birmingham ging met het kleinste verschil onderuit, waardoor Sunderland kampioen is.