Analyse Waasland: Moeilijk seizoen met uitschieters

Kenneth Ringoot
| 0 reacties
Waasland: Moeilijk seizoen met uitschieters
Foto: © SC

Vorig jaar kon Waasland door allerlei gerechtelijke procedures bijna eindronde spelen maar het werd dan toch uiteindelijk Verbroedering Geel. Red Star startte ook dit seizoen met de ambitie om die eindronde te behalen en was hierbij heel actief op de transfermarkt. Trainer Geeraerd trok naar eerste klasse bij KSV Roeselare. Ook dertien spelers verlieten het Wase schip. Maar liefst tien nieuwe spelers sloten aan bij de spelersgroep van de nieuwe trainer Benny Lobijn. Hier zaten enkele ronkende namen bij, zoals Thierry Flies van buur VW Hamme, Jimmy Smet van Lierse en Werry Sels van Brussels. Ook Bouckenooghe kwam over van KSV Roeselare. Dit zijn dus vier spelers met ervaring in eerste klasse en dit is dan ook waar Waasland naartoe wou.

 
 
 

Toch werd op de openingsspeeldag verloren op het veld van promovendus KVK Tienen. Op de tweede speeldag werd wel Antwerp tot een gelijkspel bedwongen maar daarna was ook KV Kortrijk te sterk in het eigen Guldensporenstadion. Thuis werd alweer gelijkgespeeld, ditmaal was het Oostende die met een puntje naar zee kon terugkeren. Meteen viel dan ook het doek voor Benny Lobijn, hij kreeg zijn C4 na een 2 op 12. Diezelfde avond nog werd ervaren rot Regi Van Acker voorgesteld als nieuwe trainer. Het shockeffect was aanwezig want in Ronse werd er met 0-3 gewonnen, Sels en Flies (2) bezorgden Van Acker een geslaagd debuut. Toch bleef het bij één wedstrijd want op speeldagen zes en zeven werd verloren van KV Mechelen en KVSK United. Daarna werd er een doelpuntenloos gelijkspel behaald tegen Virton. Op speeldag negen werd nog eens gewonnen tegen Racing Waregem. Met een 7 op 15 mocht Van Acker naar de buren van VW Hamme, die eveneens ook in het sukkelstraatje zaten. Toch wisten de Hammenaren te overtuigen en Waasland kreeg een uppercut want het verloor met 5-2. Toch wist Waasland zich te herpakken want het sprokkelde vier op negen tegen OH Leuven, SK Deinze en Union SG. Toch volgde er op 26 november een nieuwe uppercut want FCV Dender was veel te sterk en won met 4-0. Waasland sleepte zich naar de winterstop met gelijke spelen op Tubeke en tegen Eupen en winst op Dessel Sport.

 
 
 

Tijdens de winterstop werd dan naarstig gezocht naar versterkingen, zo werd jongeling Jelle De Bock geleend van PSV Eindhoven. Toch ging het van kwaad naar erger want de eerste zes speeldagen na nieuwjaar leverden maar 4 punten op. Toch was er hoop want in ‘den Bosuil’ en ‘Achter de Kazerne’ werd telkens 1-1 gelijkgespeeld. Het was echter wachten tot 3 maart voor een overwinning. Er werd met 0-1 gewonnen op het terrein van Virton, het was goaltjesdief Arys die met een lob voor de verlossing zorgde. RS Waasland leek definitief gelanceerd want KVSK United werd met een 2-0 nederlaag richting Limburg gestuurd en in Waregem werd 2-2 gelijkgespeeld. Toch waren het alweer de Hamse buren die Waasland een zware slag verkochten want VW Hamme kwam 1-0 winnen op Waasland na een goede periode. Daarna werd verloren in Leuven en thuis gewonnen tegen Deinze. Van Acker mocht dan met zijn troepen naar Union waar met maar liefst 6-0 verloren werd. De spelersgroep wist zich echter goed te herpakken want een week later werd 1-1 gelijkgespeeld tegen FCV Dender. Het was duidelijk dat Waasland zich toch ging redden en zo was het eigenlijk rustig toeleven naar het einde. Er werd gewonnen tegen Tubeke en op Eupen, op de slotspeeldag was Dessel Sport nog te sterk.

 
 
 

RS Waasland heeft een moeilijk seizoen gedraaid met een aantal kleine uitschieters zoals de 2 op 6 tegen Antwerp. Dat doelman Tom Hofman alweer tot man van het seizoen gekozen is, is dan ook veelzeggend. Toch word er hard gewerkt aan het nieuwe seizoen, zo komt Kevin Van Geem over van kampioen FCV Dender. De Fransman Julien Tournut komt de defensie versterken en Serbest kreeg een contractverlenging. Het sportieve roer zal overgenomen worden door Rudi Verkempinck, die in een ver verleden reeds actief was bij RS Waasland. Toch waren het de uitgaande transfers die meer stof deden opwaaien. Zo trekt Hristo Arys naar China en Jelle De Bock keert terug naar PSV. Ook Frank Magerman, en David Vandecauter zoeken andere oorden op.

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties