VÃ¥lerenga onderuit bij Aalesund

viki meeuwis
| 0 reacties
 VÃ¥lerenga onderuit bij Aalesund
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond stond de eerste wedstrijd van de twaalfde speeldag in de Tippeligaen op het programma. Aalesund, voorlaatste in het klassement, kreeg Vålerenga op bezoek.
De thuisploeg moest dringend punten beginnen te pakken om uit de degradatiezone weg te raken. 
Aalesund begon het best aan de wedstrijd en vooral dribbelwonder Joakim Austnes was op dreef. In de zevende minuut viel het eerste en enige doelpunt in de wedstrijd. Austnes kwam opzetten vanop links en maakte gebruik van een slechte pas van André Muri om de bal af te pakken. Austnes gaf een goede pass naar Aarøy die het luchtduel won van Kjetil Wæhler waarna hij de bal mooi in de linkerhoek achter Arni Gautur Arason schoot. De wedstrijd kon voor Aalesund niet beter beginnen en voor Vålerenga niet slechter. Dit vroege doelpunt gaf de thuisploeg vertrouwen en begon druk te zetten. 

Austnes kreeg nog verschillende kansen om de voorsprong te vergroten. Op het half uur werd hij vanop de flank vrijgespeeld en knalde de bal richting doel maar gelukkig voor Vålerenga ging de bal net voor doel. De bezoekers kwamen stilaan beter in de wedstrijd maar kregen slechts halve kansen. Morten Berre kreeg nog de beste kans op een doelpunt maar zijn poging mislukte compleet.
 
Na de rust leek het of er nog maar een ploeg op het veld stond, Vålerenga. Ondanks het overwicht slaagde “Enga” er niet in om in de zestien meter van Aalesund te geraken. De bezoekers kregen nochtans kansen genoeg. Vier minuten ver in de tweede heft kreeg Jørgen Jalland een goede kans vanop vijf meter maar de bal miste op een haar na het doel. In de 61e minuut zorgde een communcatiefout in de verdediging van Aalesund dat Freddy Dos Santos een goede mogelijkheid op een volleyschot had. Jan Derek Sørensen kon de bal niet in doel koppen. Vålerenga’s kansen eindigden altijd op “net niet” waardoor het de drie punten in Aalesund moest achterlaten.
De thuisploeg haalde zo de eerste thuiszege van het seizoen binnen in een wedstrijd waarop ze vooral in de verdediging goed en compact speelden. Middenvelders Kibebe en Gudmundsson speelden een sterke partij en ex-Vålerenga-speler Amund Skiri was de architect achter deze zege. Vålerenga heeft een goede ploeg maar mist scorend vermogen.
 
Aalesund: Adin Brown - Enar Jääger, Benjamin Kibebe, Haraldur Gudmundsson, Erlend Holm (’49 Nylund) - Amund Skiri, Magnus Kihlberg, Trond Fredriksen (’84 Selimovic), Karl Oskar Fjørtoft (’87 Parr) - Joakim Austnes og Tor Hogne Aarøy
 
Vålerenga: Arni Gautur Arason - Jarl André Storbæk, Kjetil Wæhler, André Muri, Allan Jepsen - Freddy Dos Santos, Jørgen Jalland (’77 Mila), Christian Grindheim, Kristian Brix (’39 Sørensen) - Morten Berre, Rune Lange (’76 Roberts)
 
Doelpunten: 1-0 Aarøy (‘7)
 
Gele kaarten: AaFK: Fredriksen, Holm  VIF: Sørensen
 
Scheidsrechter: Tommy Skjerven
 
Toeschouwers: 10 778

Foto: Aarøy schiet de bal in doel, voorbij keeper Arason (Scanpix)
 
Morgenavond staan volgende wedstrijden op het programma:
 
Viking - Brann 20:00u
SIF - FFK 18:00u
TIL - Stabæk 18:00u
LSK - Start 18:00u
Odd - Sandefjord 18:00u
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties