Jong Oranje Europees kampioen

Dirk Pieters
| 0 reacties
Jong Oranje Europees kampioen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor de tweede keer op rij heeft het Nederlands elftal onder 21 jaar de Europese titel te pakken. De manschappen van bondscoach Foppe de Haan kenden weinig problemen met Jong Servië in de Euroborg (4-1).

Het Nederlandse team begon uitstekend aan de wedstrijd en overrompelde de tegenstander. Na een dik kwartier zorgde Bakkal voor de 1-0 op aangeven van Daniël de Ridder. Amper vijf minuten later kreeg De Ridder zelf de kans om de score te verdubbelen, maar hij schoot onbegrijpelijk over. Jong Servië probeerde iets terug te doen en het kwam ei zo na op gelijke hoogte. Aleksandar Kolarov zag zijn vrije trap echter op de paal uiteen spatten en zo bleef het 1-0.

Na de pauze ging Servië verder op zoek naar de gelijkmaker, maar het ontbrak hen aan geluk. Na een uur spelen verdubbelde Nederland dan toch de score. Babel schoot, opnieuw op aangeven van De Ridder, de 2-0 op het bord. Na het uitvallen van Kolarov met een tweede geel was de wedstrijd helemaal gespeeld. Maceo Rigters zorgde voor de 3-0. Even later kreeg Babel de kans om er 4-0 van te maken op strafschop, maar oog in oog met doelman Damir Kahriman miste de jong Ajacied. In de slotfase redde Dragan Mrdja nog de eer voor zijn land. Vlak voor het eindsignaal deed Luigi Bruins echter ook nog zijn duit in het zakje, en bepaalde de toekomstig Feyenoorder de score op 4-1. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties