Capello ontslagen bij Real

K M
| 0 reacties
Capello ontslagen bij Real
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat er al een tijdje zat aan te komen, is sinds donderdagnamiddag werkelijkheid. Ondanks het behalen van de titel is Fabio Capello niet langer de coach van Real Madrid. De 61-jarige coach had een contract voor nog twee seizoenen, maar wordt op straat gezet. Er is nog niet bekend gemaakt wie de nieuwe coach wordt, maar Bernd Schuster is de grote kandidaat zeker sinds hij onlangs ontslag heeft genomen bij Getafe.
 
Technisch directeur Pedrag Mijatovic wist te melden dat de Raad van Bestuur unaniem akkoord was om Capello te laten vertrekken. Waarschijnlijk wogen de kritieken die de succescoach in het begin van het seizoen kreeg zwaarder door dan het behalen van de eerste titel in vier seizoenen tijd.
 
Nochtans kan men bij Capello spreken van een succescoach. In zijn twee seizoenen Real behaalde hij evenveel titels, vijf jaar AC Milan leverde vier titels op. Ook bij AS Roma was hij succesvol, net als twee maal bij Juventus. Omwille van het Calciopoli-schandaal moest hij die twee laatste titels wel weer inleveren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties