La Louvière ligt op sterven en stopt wellicht

Steven Bologne
| 0 reacties
La Louvière ligt op sterven en stopt wellicht
Foto: © SC

Investeerder Laurent Della Libera heeft aangekondigd dat hij zich terugtrekt uit het project dat hij had opgestart om La Louvière nieuw leven in te blazen. Dit als gevolg van het ontdekken van de schulden die zich schuil houden achter het stamnummer 93. Die zouden meer dan 1.774.000 euro bedragen.
 
Vier jaar na het winnen van de Beker van België en na 95 jaren te bestaan lijkt de toekomst van de club nu wel helemaal voorbij te zijn, behalve als het opnieuw begint in vierde provinciale. Op vijf spelers na heeft de club ook geen elftal meer alsook geen personeel, geen financiële middelen en geen dynamische krachten.
 
Tenzij grote baas Gaone nog mirakels kan verrichten, wat niet zal gebeuren, zal hij verplicht zijn om voor 1 juli zijn club te laten schrappen van de bondslijsten. Al hopen de Wolven nog wel om een nieuwe VZW op te richten om op die manier het voortbestaan van de club nog te redden. Ook de geruchten van een fusie met US Centre duiken geregeld op, die club zou mogelijk wel van stadion veranderen volgend seizoen om de activiteiten op Tivoli levendig te houden. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties