Interview FCN Sint-Niklaas blijft ambitieus

Bart Hermans
| 0 reacties
FCN Sint-Niklaas blijft ambitieus
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We spraken na de wedstrijd FCN Sint-Niklaas – Dender met FCN-trainer Eddy Van Berghen:
 
Jullie kloppen vandaag een eersteklasser op een ongewone ondergrond voor een wedstrijd?
 
"Als dat een excuus mag zijn, we zijn het min of meer gewoon want we trainen er hier één keer per week op. Het is dan nog altijd een eersteklasser die je verslaat. Ik doe na de rust ook nog eens acht vervangingen, dan mag je toch wel zeggen dat we collectief een mooie prestatie geleverd hebben. Het is nu ook wel zaak om de voeten op de grond te houden. Wij hebben in het tussenseizoen vooraal gewerkt aan de inzet van de spelers. Vorig seizoen hadden we iets te veel vedetten in de ploeg en daar hebben we in het tussenseizoen iets aan gedaan. Dat was ook merkbaar vandaag en er zit enorm veel werkkracht in de ploeg."
 
Ben je gestart met je type-elftal?
 
"Er zijn er nog een twee of drietal die mankeren maar stilletjes aan komt er wel een type-elftal naar voren. Het is nog erg vroeg want dit is nog maar de tweede wedstrijd die we spelen maar we beginnen toch stilletjes aan de grote lijnen te kennen. We zien het stilletjes aan goed zitten naar de competitie toe."
 
Op Koen Schokaert reken je niet meer?
 
"Nee, zeker niet."
 
Wat zijn de ambities van deze ploeg?
 
"Als ik de voorzitter mag geloven is de ambitie om in de linkerkolom te eindigen. Vooral ook omdat we met zeer veel jonge spelers zitten. Iedereen die mij kent weet dat mijn ambitie niet te stillen is en ik zou eigenlijk zo hoog mogelijk in de linkerkolom willen eindigen."
 
Je wilt het de titelfavorieten lastig maken?
 
"Absoluut en die hebben we al direct de eerste maand. Als je ziet: Waregem, Oudenaarde, Aalst en Diegem is de kop in derde klasse en daar zullen we zien hoever we staan denk ik." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties