Oudenaarde en Aalst winnen

Kevin Vanbuggenhout

SV Oudenaarde, straks wellicht titelfavoriet in derde A, speelde woensdagavond een oefenmatch bij eersteprovincialer Eine. De thuisploeg hield lange tijd goed stand tegen buur Oudenaarde. Na een uur stond het nog steeds 0-0, maar dan ging Eine toch kopje onder. Vandendriessche zorgde met een laag schot voor het openingsdoelpunt. Halverwege de tweede helft kopte Arys een voorzet van De Caluwe binnen. In de laatste tien minuten scoorde Arys nog twee keer. Oudenaarde haalde het uiteindelijk dus nog met 0-4.

Ook Eendracht Aalst speelde woensdag tegen een eersteprovincialer. Aalst was te gast bij SK Terjoden-Welle. Ook hier wist de provincialer tot aan de rust de stand in evenwicht te houden. In de tweede helft greep Aalst toch de macht. Boto, Podevijn, Nguekam en Aelbrecht telden Terjoden-Welle uit. Troch miste nog een strafschop. Terjoden-Welle scoorde wel nog tegen op strafschop, 1-4 was de eindstand.

Eerder deze week was er ook al winst voor RC Mechelen, dat makkelijk met 0-5 ging winnen bij Sporting Tisselt. Torhout speelde dan weer 1-1 gelijk bij vierdeklasser Wevelgem.