Stadion: Stade Gerland
Lyon knoopt opnieuw aan met winst
Ruben Claesen

Na twee opeenvolgende nederlagen heeft landskampioen Olympique Lyon opnieuw gewonnen. In het eigen Stade Gerland klopte het buur Saint-Etienne met het kleinste verschil. Spectaculair was het allerminst, maar daar zal L’OL maling aan hebben.

In de eerste helft toonde Lyon zich weinig gevaarlijk. Het waren de bezoekers die met hun doordachte manier van spelen de thuisploeg in de war brachten en geregeld van de mat speelden. Het grootste gevaar kwam via stilstaande fases. Na een kwartier mocht Juninho Pernambucano aanleggen, Janot redde goed. Vijf minuten later mocht Feindouno aan de overkant hetzelfde proberen, maar ook dit keer zat de doelman – Vercoutre – er goed tussen. Bij de rust was er nog niet gescoord.

Na tien minuten in de tweede periode was het Karim Benzema die de score voor de thuisploeg kon openen. Juninho zette zich door en gaf voor, het voorzet-schot werd eerst nog gekeerd door Tavlaridis, maar Benzema was bij de pinken om de 1-0 tegen de netten te prikken. Een lucky goal en ook wat tegen de gang van het spel in, Les Stéphanios moesten dan maar op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er bijna, toen Fredy Guarin tien minuten voor tijd uithaalde, maar de bal zoefde maar net naast. Zo kon Lyon opnieuw aanknopen met een overwinning.