Analyse Topschutters in het buitenland

Dirk Pieters
| 0 reacties
Topschutters in het buitenland
Foto: © SC

In het binnenland zet Voetbalkrant.com steeds op maandag de topschutters even in de spotlight. Dat zal vanaf nu ook gedaan worden voor de goalgetters in de ‘belangrijkste’ Europese competities. In alle landen is men goed en wel vertrokken, dus volgt er hier meteen een eerste overzichtje.
 
Duitsland:
 
In de Duitse competitie zitten we momenteel aan de vierde speeldag. Aan de leiding staan momenteel twee spelers met vier doelpunten. Beckmann (Bochum) en Ishiaku (Duisburg) waren al goed voor heel wat treffers. De ex-speler van Club Brugge kende een droomstart in het nieuwe seizoen en was ook afgelopen weekend goed voor twee doelpunten tegen Bielefeld. Achter de twee leiders volgen enkele spelers van Bayern Munchen. Zo maakten Luca Toni en Miroslav Klose elk al drie doelpunten.
 

Engeland:
 
In Engeland staat Nicolas Anelka opnieuw bovenaan de topschutterslijst. De Franse aanvaller voelt zich beter dan ooit in de Engelse competitie en dat is er duidelijk aan te zien. De aanvaller van Bolton schoot dit seizoen al vier maal raak. Achter de speler van Bolton staan er drie spelers met elk drie doelpunten. Chelsea-middenvelder Frank Lampard staat opnieuw in het lijstje, samen met Torres (Liverpool) en Sibierski (Wigan)
 

Frankrijk
 
In de Franse competitie gaat Benzema van landskampioen Lyon er goed vandoor. De aanvaller staat momenteel alleen aan de leiding met vijf doelpunten. Dat is er één meer dan Audel (Valenciennes), Tulio (Le Mans), Bellion (Bordeaux).
 

Italië
 
In de Italiaanse hoogste klasse is Juventus opnieuw van de partij en dat is meteen ook te zien aan de topschutterstand. David Trezeguet staat met vier doelpunten op de eerste plaats. De goalgetter van de Oude Dame heeft er twee meer dan zijn spitsenbroeder Iaquinta. Tussen de twee spelers van Juventus staan ook nog Foggia (Cagliari) en Kaka (Milan) met drie doelpunten. Zlatan Ibrahimovic heeft er net als Zalayeta ook twee achter zijn naam staan.
 
Nederland
In de Nederlandse competitie is het opnieuw Huntelaar-time. De aanvaller van Ajax schoot dit seizoen al vijf maal raak en is daarmee de huidige topschutter. Huntelaar heeft wel genoeg concurrentie dit jaar met Feyenoord, maar de tweede in de stand is nog een speler van Ajax. Suarez was dit seizoen al goed voor vier treffers, net als De Groot (De Graafschap). Makaay is de eerste speler van Feyenoord met drie treffers.
 
Spanje:
 
In de Spaanse competitie zitten we momenteel aan de tweede speeldag. Wesley Sneijder, de nieuwste aanwinst van Real Madrid, kon zich geen betere start wensen. De middenvelder schoot in twee wedstrijden al drie maal raak en doet het zo beter dan Ronaldinho en ploegmaat Raul.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties