Vandereycken tevreden over eerste trainingsdag

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Vandereycken tevreden over eerste trainingsdag
Foto: © SC

Volgende week woensdag spelen de Rode Duivels nog een EK-kwalificatiewedstrijd in Almaty tegen Kazachstan. René Vandereycken, de bondscoach, is tevreden dat hij de meeste spelers nu al tot zijn beschikking heeft. 22 spelers trainden vandaag voor het eerst op het nationaal voetbalcentrum in Tubeke. 

De training vandaag duurde iets langer dan een uur en eindigde met twee korte wedstrijdjes van elf tegen elf. In het eerste wedstrijd speelde het team dat Servië met 3-2 versloeg. Alleen Gaby Mudingayi ontbrak. Hij werd vervangen door Standard-middenvelder Marouane Fellaini. Woensdag zullen Mudingayi en Anthony Vanden Borre er wel bij zijn.

"Het was uitstekend nieuws dat ik vandaag 22 spelers mocht verwelkomen. Zo konden we meteen twee wedstrijdjes van elf tegen elf spelen. Ik voel dat de spelers geconcentreerd zijn. Aangezien de kern bijna helemaal volledig is, kan ik op training al een elftal in dezelfde tactische opstelling als deze waarmee we Kazachstan zullen bekampen, laten spelen. Dat geeft ons zo de mogelijkheid om dat duel uitstekend voor te bereiden", aldus Vandereyken op Sporza.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties