Analyse Visé bevestigt favorietenrol

Visé bevestigt favorietenrol

In Derde Klasse B werd afgelopen weekend de eerste speeldag afgewerkt. Veel verrassingen waren er nog niet te noteren. De opvallendse uitslagen waren ongetwijfeld de nederlaag van Tongeren in Veldwezelt en ook de overwinning van Mol-Wezel in Kelmis was opvallend. Visé maakte zijn favorietenrol onmiddellijk waar met een overtuigende winst op het veld van degradant Dessel. Cappellen en Geel, de twee voornaamse vlaamse titelpretendenten, kwamen niet verder dan een gelijkspel.

Visé
had niet veel problemen met Dessel. De Luikenaars toonden zich duidelijk een maatje te groot voor de Antwerpenaren. Ngon opende na elf minuten de score, Da Silva stelde twaalf minuten voor tijd de zege veilig. FC Luik opende met een knappe, maar niet echt onverwachte, overwinning op het veld van KV Turnhout. In een spannende wedstrijd was een doelpunt van Legros op het uur uiteindelijk beslissend voor de Luikse overwinning.

Promovant Excelsior Veldwezelt begon sterk aan het nieuwe seizoen. De Limburgers wonnen knap de derby tegen KSK Tongeren HM met 2-0. De verdedigende instelling van de Eburonen werd afgestraft door een heel licht toegekende penalty van Van Diest en Stoffels. Bocholt VV deed wat het moest doen, de Noord-Limburgers waren met 3-1 te sterk voor de andere promovant Hamoir

Cappellen bleef enigszins verrassend steken op een 2-2 gelijkspel tegen Seraing. De Luikenaars leken zelfs met de drie punten aan de haal te gaan, maar in de slotseconden redde Sampil toch nog een punt voor de thuisploeg. Eerder hadden Joly en Calli de bezoekers twee keer op voorsprong gebracht, Arouna zorgde voor de 1-1. WS Woluwe en Verbroedering Geel hielden elkaar 90 minuten in evenwicht in een erg gesloten wedstrijd, 0-0 was dan ook een logisch eindresultaat.

Mol-Wezel boekte een belangrijke overwinning op het veld van Kelmis. Goots zorgde vanop de stip voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Ten slotte won Sprimont zijn eerste wedstrijd na een krappe 1-0 winst tegen Verviers, Grandisson zorgde al vroeg in de wedstrijd voor het enige doelpunt.