Camp Nou krijgt een Gaudi-look

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Camp Nou krijgt een Gaudi-look
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vorige week raakte al bekend dat Camp Nou gerenoveerd zou worden en zelfs een grote capaciteit zou krijgen. Dit weekend zijn definitief de plannen gepresenteerd over hoe het stadion er in de toekomst moet gaan uitzien. De befaamde Engelse architect Norman Foster die ook het nieuwe Wembley Stadium ontworp, koos voor een Camp Nou in Gaudi-stijl.

Antoni Gaudi is een man van de stad Barcelona. De kunstenaar ontworp de Sagrada Familia en het Parc Güell. Gaudi staat vooral bekend voor zijn grillige kunst die onder de Art Nouveau/Jugendstil gecatalogeerd wordt met tegels en mozaïek. Hij overleed in 1926. Camp Nou zal nu worden gewikkeld in een mozaïek van gekleurde tegels wat ervoor zal zorgen dat het stadion als een kameleon van kleur zal kunnen veranderen.

De kostprijs van de renovatie van het stadion zou zo'n 250 miljoen euro bedragen. FC Barcelona zal trouwens geen hinder ondervinden van de werken tijdens de thuiswedstrijd zodat ze geen enkele keer zullen moeten uitwijken naar een ander stadion.

Klik hier voor een foto en een filmpje van het gerenoveerde stadion op de website van FC Barcelona.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties