Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Burg. A. Lambertstadion
Londerzeel blijft puntenloos
Gentil Dossche

Op basis van een zeer sterke en efficiënte tweede helft heeft La Louvière een verdiende overwinning behaald op het veld van SK Londerzeel. Zo blijft de thuisploeg puntenloos onderaan het klassement bengelen met een 0 op 15. De voormalige bekerwinnaar kan in niks nog de vergelijking doorstaan met het succesvolle team van enkele seizoenen geleden. La Louvière, dat teert op een pak onbekende jeugdspelers, bracht enkel nog Alain Van Buyten, broer van Rode Duivel Daniël, aan de aftrap.

De eerste helft was kansarm met één mogelijkheid voor beide ploegen. Voor de thuisploeg leverde dit bij de rust wel een voorsprong op. Koné werd gehaakt net voor de zestien meter en Ringo Jacobs verraste doelman Cremers met een lage vrijschop. De bezoekers stelden daar enkel een schotje van Ladrière tegenover.

Wie dacht dat de thuisploeg in de tweede helft de voorsprong zou consolideren kwam van een kale reis terug. De bezoekers duwden door en thuisdoelman Sakalis ging gezwind onder een voorzet van Alageyik door. Een van de meest rare goals ooit gezien! De bezoekers roken bloed en Bombart zette een dubbelpas op door het hart van de SK-verdediging. De aanvaller rondde zelf knap af. Ruim tien minuten voor affluiten mocht Eglannassy het lot voor de rood-blauwen bezegelen met het derde doelpunt. In blessuretijd zorgde de ingevallen Traoré nog voor de eindstand.

SK Londerzeel:Sakalis; Koné, Van Wemmel, Brouwers, Sluyts (14' Geerinck), Tordoir (46' El Harchouni), De Smedt, Houthuys, Bogemans (67' Traoré), Jacobs, Van Schel

La Louvière: Cremers, Bombart, Van Buyten, Alageyik, Kaminiaris (81' Duyo), Zedazi (60' Elglannassy), Leuryuin, Sprio, Yurdakul, Ladrière, Lai

Doelpunten: 9' Jacobs (1-0); 54' Alageyik (1-1); 65' Bombart (1-2); 78' Eglannassy (1-3); 92' Traoré (2-3)