Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 6
Opwijk onderuit bij Lauwe
Gentil Dossche

Was er vorige week nog euforie na de eerste zege tegen een West-Vlaamse ploeg, dan kwam deze week de ontnuchtering. Als men zwak speelt in verdediging EN aanval, dan kan men onmogelijk winnen.

De wedstrijd begon in overdrive. Al na twee minuten kwam Kamal Boujemaoui alleen voor doel. Toch besloot hij ten onrechte opzij te leggen naar de minder goed staande Sven Gheeraert. Die maakte er nog het beste van, maar vond Pascal Mestdagh in zijn weg. De volgende minuut kopte Teddy Bouchart na hoekschop goed naar doel. Gunter Magits was bij de pinken. Aan de overkant dan een uitstekende één-twee tussen Dimitri De Buyser en Koen Tackaert. Het schot van De Buyser ging voorlangs. Diezelfde De Buyser dribbelde zich twee minuten later goed vrij in het strafschopgebied, legde intelligent terug op Gheeraert, die prompt over trapte. En het bleef kansen regenen. In de 10de minuut kreeg Kristof D’Hollander een uitstekende kans, maar hij trapte over de bal. Twee minuten later was het wel raak. Pedro Morjean gaf de bal voor doel van links en de compleet vrijgelaten Bouchart kopte binnen (1-0). Op het kwartier werd De Buyser neergelegd centraal voor doel, net buiten het strafschopgebied. Hij trapte zelf de vrije trap die maar net naast zeilde. In de tegenaanval was er een lange rush van Arne Dutry richting doel, Magits liet zich niet verschalken. Diezelfde Dutry probeerde het halverwege de eerste helft nog eens van ver, zonder problemen voor Magits. Op de 25ste minuut verdween de bal in het Opwijkdoel, maar voorafgaand was er een fout op Tackaert, waardoor het feest terecht niet doorging. Voor Tackaert waren de gevolgen wel erger, nog voor het einde van de eerste helft moest hij vervangen worden. Twee minuten later reageerde Opwijk laks op een wandeling van Tim Sabbe in het strafschopgebied. Sabbe trapte vanuit een zeer scherpe hoek de bal op de deklat. Een minuut later ging een kopbal van De Buyser net over. In de 33ste minuut de laatste actie van Tackaert, na een hoekschop trapte hij keihard over. Nadien kabbelde de wedstrijd rustig verder tot net voor het rustsignaal Sven Buelens onnodig terugkopte op Magits. Bouchart zat er tussen en scoorde de 2-0 op een psychologisch belangrijk moment.
En de Opwijk-verdediging bleef laks acteren, Michael De Greve verloor de bal aan Bouchart, gelukkig trapte die naast. Nadien kwam Lauwe nog nauwelijks in het stuk voor, maar dat was gezien hun voorsprong en het zwak afwerken van Opwijk geen probleem voor de thuisploeg. De Opwijk-aanvallers misten toch al hun kansen. In de 53ste minuut trapte Kalukembi Koffi onbeheerst naast. Op het uur was er een uitstekende dribbel van Boujemaoui in het strafschopgebeid, maar Mestdagh redde met de voet. Vier minuten later zorgde een nieuwe onoplettendheid in de bezoekende verdediging er voor dat een bal bijna in doel ging. Magits en Bart Pannecoucke verhinderden erger. Opwijk kreeg nog een aantal kansen, maar eerst kopte De Buyser een voorzet van Gheeraert voorlangs. Daarna konden De Buyser en Boujemaoui net niet bij een voorzet van Gheeraert. In de 72ste minuut knalde Boujemaoui vrij voor doel compleet naast. Bedankt zei Lauwe en bij de volgende aanval profiteerde het opnieuw van de laksheid van de Opwijk-verdediging. Christophe Bouchez recupereerde een bal op links terwijl de Opwijk verdediging al de tijd had gehad om die te ontzetten. Ook voor doel stuntelden de verdedigers zodat Kevin Parmentier de 3-0 op een schoteltje aangeboden kreeg. De laatste kans was voor de bezoekers, De Buyser besloot van dichtbij op Mestdagh. Lauwe moest niet diep gaan om de overwinning binnen te halen, en die was terecht.
KSK Opwijk: Magits, Buelens, Tackaert (43’ De Groeve), De Boeck (46’ Capidis), Koffi (85’ Delahaye), Stanus, De Greve, Boujemaoui, Pannecoucke, Gheeraert en De Buyser.
K White Star Club Lauwe: Mestdagh, Morjean, Buelens, Van Poucke, Sabbe (81’ Vanhaverbeke), Mikus, Bouchart (73’ Parmentier), Verbrugghe (73’ Werbroek), D’Hollander, Douchez en Dutry.
Doelpunten: 12’ en 45’ Bouchart (1-0 en 2-0), 77’ Parmentier (3-0).