Milan vecht schorsing van Dida aan

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Milan vecht schorsing van Dida aan
Foto: © SC

AC Milan gaat niet akkoord met de schorsing die de Europese voetbalbond UEFA oplegde aan zijn Braziliaanse doelman Dida. In de modestad ontkennen ze niet dat het theatrale gedrag van de sluitpost op Celtic Glasgow door de beugel kan, maar de twee wedstrijden schorsing vinden de rossoneri te veel. Milan gaat dan ook in beroep.

Tijdens de CL-ontmoeting tussen Celtic en Milan kreeg Dida een tikje op het hoofd van een Celtic-supporter die het veld opgelopen was. De Braziliaan probeerde hem nog in te halen, maar toen hij zag dat het niet ging lukken, liet hij zich theatraal vallen in het gras. Met de brancard werd Dida van het veld gevoerd.

De UEFA was niet opgezet met het theater van Dida dat overigens mooi in beeld werd gebracht. Bij Milan vinden ze de schorsing onlogisch. "Ze doen nu of Dida is de hoofdrolspeler terwijl het toch iemand anders was. Dida liet trouwens de dokter weten dat hij duizelig was en last had van zijn hoofd. Dus er moet toch iets aan de hand geweest zijn", aldus Leandro Cantamessa, de advocaat van Milan in de Italiaanse pers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties