Speeldag: Speeldag 11
Stadion: White Hart Lane
Samba schiet Rovers voorbij Spurs
Luc Goderis

Blackburn heeft dankzij Christopher Samba opnieuw drie punten aan zijn totaal toegevoegd.  Tottenham kwam net na de pauze via Robbie Keane, na een zeer licht toegekende penalty, weliswaar verdiend op voorsprong.  Een vleugje magie van Benni McCarthy op het uur, en een verschroeiend schot van Samba in de laatste seconden van de toegevoegde tijd deden de thuisploeg echter de das om.

De wedstrijd op White Hart Lane startte hevig en de bezoekers kregen al vlug de eerste echte kans.  David Bentley kapte op het hoekje van de rechthoek Lee Young-Pyo uit, maar schoot dan onbesuisd naast.

Bij Tottenham was Aaron Lennon de meest bedrijvige.  Hij knutselde op rechts steevast gevaarlijke situaties in elkaar, maar stuitte daarbij haast telkens op Robbie Savage.  Halfweg de eerste helft was hij de Welshman toch eens te snel af, maar toen lag Brad Friedel in de weg.  Amper één minuut later moest de Amerikaan opnieuw de meubelen redden.  Na een hoekschop kreeg Keane een vrije kopkans, maar de bezoekende goalie duwde weg.

Na de pauze startten de Spurs furieus en al heel vlug ging Lennon neer in de grote rechthoek.  Ondanks hevig protest van de blauwwitten wees Rob Styles kordaat naar de stip.  Keane liet de kans niet onbenut en schoot de thuisploeg verdiend op voorsprong.

Het doelpunt gaf de Spurs een extra boost, maar Friedel weerhield met enkele knappe reddingen zijn team van een dubbele achterstand.  De Rovers bleven georganiseerd voetballen en op het uur loonde de inzet.  McCarthy kreeg één metertje ruimte en prompt schoot hij, weliswaar via het been van Michael Dawson, de 1-1 voorbij Radek Cerny.

Tottenham liet de moed niet zakken en bleef op zoek gaan naar hun tweede doelpunt.  Dimitar Berbatov kreeg na 66 minuten een uitstekende kopkans, maar opnieuw zweefde Friedel de bal uit doel.

Blackburn leek, in tegenstelling tot de Spurs, tevreden met het punt.  De thuisploeg gokte op alles of niets en gooide Darren Bent en Jermaine Defoe in de strijd.  Het werd niets, want in de slotseconden van de toegevoegde tijd pegelde Samba vanop een kleine twintig meter wondermooi de 1-2 binnen.