Kan Atlético bevestigen tegen Sevilla?

Dave Sentobin
| 0 reacties
Kan Atlético bevestigen tegen Sevilla?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deze week staat er in de Primera División ook een midweekspeeldag op het programma met enkele toppers van formaat. Leider Real Madrid trekt morgen naar het Mestalla-stadion van Valencia en Atlético ontvangt Sevilla. De twee ploegen uit Barcelona spelen donderdag.
 
Zowel Real Madrid als Barcelona kregen de laatste weken veel kritiek op het geleverde spel. De gewonnen partij – Real won 3-1 van Deportivo en Barcelona versloeg Almería met 2-0 – van afgelopen weekend zorgde niet echt voor rust bij beide ploegen. Ondanks het vertrek van Capello zou de Koninklijke nog altijd dezelfde spelwijze als onder de Italiaanse oefenmeester etaleren. Bij de Catalaanse rivaal kregen Ronaldinho en Henry de laatste weken bakken kritiek over zich heen. De Braziliaanse balgoochelaar werd zondag opnieuw - al was het maar bescheiden - uitgefloten.
 
De leider reist af naar Valencia dat maandagmorgen zijn trainer Quique Flores aan de deur zette na twee nederlagen op rij tegen Rosenborg en Sevilla. De Spaanse media spraken clichématig van een “kroniek van een aangekondigd ontslag”. Flores lag al van het begin van het seizoen onder vuur door het matige spel. Bovendien lag hij ook in de clinch met sportief directeur Carboni. Bij Real keren Heinze, Cannavaro en Diarra terug in de selectie. Schuster had opnieuw geen plekje voor de jonge Nederlander Drenthe.
 
Stadsgenoot Atlético ontvangt Sevilla dat vrijdag zijn trainer zag opstappen naar Tottenham Hotspur. De rojiblancos hebben waarschijnlijk het beste spitsenduo in de Primera División met Kun Agüero en Forlán, een sterk middenveld met Maniche, Maxi, Luis García, Simao. Enkel achteraan durven de colchoneros wel eens steekjes te laten vallen. De bezoekers uit Andalusië lijken terug op de goede weg na drie overwinningen op rij.
 
Villarreal, derde in de stand, ontvangt in een streekderby rode lantaarn Levante. Bij el submarino amarillo zijn ze vooral bezorgd om de geruchten dat coach Pellegrini benaderd zou zijn door de Russische voorzitter van Chelsea, Abramovich. Donderdag trekt Barcelona naar het José Zorrilla-stadion van promovendus Valladolid. Stadsgenoot Espanyol ontvangt dan in eigen huis promovendus Murcia.
 
De overige wedstrijden van woensdag zijn Recreativo-Racing, waar Tchité geen basisplaats kan veroveren, Betis-Osasuna, Deportivo-Mallorca, Almería-Zaragoza, Getafe-Athletic.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties