Schotland wil verder met McLeish

Schotland wil verder met McLeish
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Schotland mag dan wel op een haar na de eindronde van het EK gemist hebben, toch wil de Schotse voetbalbond verder met bondscoach Alex McLeish. De Scottish FA wil het contract van McLeish zo snel mogelijk verlengen want door de goede EK-campagne staat de manager wel in de belangstelling van enkele teams uit de Premier League.

McLeish heeft nog een contract tot het WK van 2010 in Zuid-Afrika. De man wilde niet ingaan op de speculaties die nu de ronde doen. "Ik kijk uit naar de loting van de WK-kwalificaties. Ik denk nu alleen aan Schotland maar in de voetballerij kan nu eenmaal alles van de ene dag op de andere veranderen", aldus McLeish op de BBC. De manager was eerder actief als clubcoach bij FC Motherwell, Hibernian FC en Glasgow Rangers. 

Schotland greep uiteindelijk naast het EK-ticket na een 1-2-nederlaag in de gietende regen tegen wereldkampioen Italië. Door dat verlies trekt WK-finalist Frankrijk ook naar het EK. Desalniettemin verbaasden de Schotten vriend en vijand door in twaalf wedstrijden acht keer aan het langste eind te trekken en dat in een aartsmoeilijke poule.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties