Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Albertpark
Meldert stunt nu ook bij leider Oostende
Gentil Dossche

Vorige week pakte Meldert de scalp van Winkel Sport en nu werd een gelijkspel uit de brand gesleept bij leider Oostende. Met veel inzet en een sterke organisatie speelden de Oost-Vlamingen een haast perfecte wedstrijd.

Geen Bart De Valck in doel bij de bezoekers nadat hij zich op training kwetste. Christophe Callebaut ontpopte zich tot een waardige doublure. Al in de aanvangsminuut werd Callebaut door Verhaeghe aan het werk gezet. Toen Peter De Pauw vanop ruim 25 meter met een prachtig schot uitpakte klommen de bezoekers op voorsprong (11’). Oostende reageerde en Callebaut moest een vrije trap van Fremout van onder de lat halen. Doelman Capelle had heel wat last met Ahmet Turk en Peter De Pauw maar bleef overeind. De bezoekende goalie kreeg een afstandsschot van Sinnaeve onvoldoende onder controle en Bjorn Derycke trapte de rebound binnen. Aan de 37ste minuut mocht Syx al dan niet in buitenspel doorgaan. De lijnrechter vlagde maar de scheidsrechter negeerde het signaal van zijn assistent. Meteen waren de bezoekers op achtervolgen aangewezen. Door het aanhoudende Meldertse protest lag de wedstrijd ruim 5 minuten stil maar, als bij wonder, kreeg niemand geel.

Ook na de rust toonde Meldert veel lef en inzet. Callebaut moest Syx van een nieuwe treffer houden. Hilaerts verlengde een vrijschop van De Pauw tot bij Tresignie. Capelle pareerde de kopstoot van de bezoekende middenvelder. Met een schitterende reflex stopte Callebaut een poging van Derycke. Toen De Pauw een nieuwe vrije trap staalhard voorbij de kansloze Capelle vlamde stonden de bordjes verdiend in evenwicht. Met een sublieme tussenkomst hield de bezoekende doelman de ingevallen Proot van de winninggoal.

VG Oostende: Capelle, Lootens, Inghelbrecht, Sven Derycke (82’ Vander Leen), Verhaeghe, Bjorn Derycke, Rosseel, Syx (72’ Proot), Sinnaeve, Fremout en Marcovic.

VB Meldert: Callebaut, Coenen, De Meyer, Wellens, Van Nyvel, Hilaerts, Paerewyck, De Pauw, Leyman, Turk en Tresignie (58’ Hindricx).

Doelpunten: 11’ De Pauw 0-1, 25’ Bjorn Derycke 1-1, 37’ Syx 2-1 en 65’ De Pauw 2-2.