Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea staat draw toe in spektakelmatch
Kevin Vanbuggenhout

Op Boxing Day kreeg Chelsea het bezoek van Aston Villa. Het zou een fantastische wedstrijd worden met tal van doelpunten en incidenten.

Tot ieders verbazing begon Aston Villa verrassend sterk aan de wedstrijd. Villa greep Chelsea meteen naar de keel en de thuisploeg had het erg moeilijk in de openingsminuten. Agbonlahor ging voorbij Ashley Cole en schoot van aan de rand van het strafschopgebied naast. Een paar minuutjes later moest Cech een vrije trap voor de neus van de wachtende Laursen wegtikken. Na elf minuten spelen kwam Chelsea aan een eerste kans. Carson kon de voorzet van Paulo Ferreira nog voor de voeten van Kalou wegtikken. Een paar minuten later werd de dominantie van Aston Villa omgezet in een oververdiende voorsprong. Carew kreeg zijn hoofd nog net tegen de pass van Agbonlahor en Maloney schoot binnen: 0-1. De motor van Chelsea sloeg maar niet aan, Aston Villa was baas. Een vrije trap van Laursen viel voor de voeten van Agbonlahor en die knalde over. Na goed 25 minuten spelen viel Frank Lampard gekwetst uit. Hij werd vervangen door Ballack. Pas naar het einde van de eerste helft toe kwam Chelsea een beetje in zijn spel. Tien minuten voor de rust kreeg Villa nog een prima kans. Agbonlahor stuitte op Cech, de Tsjechische doelman pakte in twee tijden. Vier minuten later kreeg Chelsea behoorlijk wat ruimte en daarvan trachtte het te profiteren. Met een mooie pass zette Ballack Joe Cole op weg naar doel. De Engelsman besloot recht op Carson. In de 44ste minuut was het toch Aston Villa dat nog eens kon scoren. Maloney controleerde een hoge bal bijzonder goed en zette vervolgens Paulo Ferreira voor schud. Cech liet het schot van Maloney door zijn handen glippen: 0-2 en Aston Villa leek op weg naar een stunt van jewelste. Maar diep in de blessuretijd van de eerste helft liep het toch nog behoorlijk hard mis voor Aston Villa. Essien stuurde Ballack diep. De Duitser ging neer in het strafschopgebied na een duel met Knight. Scheidsrechter Dowd gaf Chelsea nogal makkelijk een strafschop en Knight kreeg dan ook nog een rode kaart. Shevchenko zette de strafschop koelbloedig om en zorgde voor een 1-2 ruststand.

De wedstrijd leek gekanteld. Met een man meer op het veld en slechts een achterstand van één doelpunt was het geloof bij Chelsea weer helemaal aanwezig. Chelsea drukte Aston Villa achteruit en kwam al vrij snel aan de gelijkmaker. Shevchenko schoot prachtig binnen: 2-2. Amper een minuut later ging een schot van ver van Kalou net over. Aston Villa kwam nauwelijks onder de druk uit. In deze fase van de wedstrijd was het Chelsea dat de wet dicteerde. In de 65ste minuut was de 3-2 dan ook een feit. Na een geweldige één-twee met Shevchenko schoot Alex de bal in doel. Vijf minuten later tikte Carson een schot van Pizarro over. Met een man minder kwam Villa toch nog op gelijke hoogte. Een vrije trap van Young kwam bij Laursen. De Deen stond geen buitenspel en trapte knap binnen. Daar had Chelsea zich niet aan verwacht en de aanvalsgolven van de thuisploeg namen sterk af. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd moest ook Chelsea met tien verder. Carvalho kreeg rood voor een tackle met de beide voeten vooruit. In extremis leek Chelsea alsnog een belangrijke zege te pakken. Ballack draaide een vrije trap in doel: 4-3. Maar nog was het niet afgelopen, want in de slotminuut kwam Villa weer langszij. De ref kende Villa nog een strafschop toe voor handspel van Ashley Cole. De verdediger van Chelsea kreeg ook nog rood. Barry zette de strafschop om en bezorgde Aston Villa een verdiend punt na een spektakelrijke wedstrijd.

Aston Villa begon het sterkst aan de wedstrijd en leek daarvan te kunnen profiteren om een stuntzege van jewelste neer te zetten. Aan het eind van de eerste helft kantelde de wedstrijd echter. In de laatste minuut bezorgde Barry vanop de stip zijn ploeg toch nog een verdiend punt. Chelsea staat derde met 38 punten. Villa komt in de stand naast Portsmouth te staan.