Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 19
Derby pakt bijna punt tegen Liverpool
Yves Dekoning

Derby County zorgde bijna voor de verrassing van Boxing Day door een punt te pakken tegen Liverpool. De rode lantaarn moest zich pas in de 89ste minuut gewonnen geven.

Derby verzamelde tot vandaag amper zeven punten in de Premier League. Op Anfield werd het nog 6-0 voor Liverpool, maar dit keer hadden de Reds meer moeite. De bezoekers kwamen reeds vroeg op voorsprong via Fernando Torres. In de elfde minuut schudde de Spaanse goalgetter twee verdedigers van zich af alvorens te scoren. Nog voor rust waren er kansen voor Jamie Carragher en Ryan Babel om de voorsprong uit te breiden, maar het bleef 0-1. Ook Torres bleef gevaarlijk. Voor Derby kwam Giles Barnes twee keer in de buurt van Pepe Reina.

Derby ging na rust meteen op zoek naar de gelijkmaker en Jay McEveley vond in de 66ste minuut ook de weg naar doel. Liverpool nam daarop het doel van Lewis Price onder vuur, maar de keeper van Derby hield stand. Aan de overkant miste Barnes een uitgelezen kopkans. Voor Liverpool knalde Steven Gerrard dan weer tegen de dwarsligger. Vlak voor tijd zorgde de aanvoerder van de Reds toch nog voor de overwinning. Price kon het schot van Torres nog keren, maar Gerrard tikte de rebound tegen de netten.