munManchester United
0-1
0-2
0-4
86' Louis Saha (pen)
Datum: 26/12/2007 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stadium of Light
Sunderland kan Man Utd niets maken
Kevin Vanbuggenhout

Sunderland kreeg zaterdag het bezoek van Manchester United. Het verging de ploeg van Roy Keane de laatste tijd niet zo goed. Keane hoopte dan ook op een stunt tegen United. Man U mocht echter geen punten laten liggen in de titelstrijd.

Het duurde tien minuten vooraleer de doelman van Sunderland echt bedreigd werd. Gordon parreerde een harde vrije trap van Ronaldo. Hierna kwam de kwaliteit en het merendeel aan talent bij United toch bovendrijven. In de dertiende minuut kwam Sunderland wel aan een zeldzame kans. Het schot van Etuhu ging naast. Na twintig minuten spelen klom Man United op voorsprong. Wayne Rooney glipte door de buitenspelval. De verdediging van Sunderland stond helemaal verkeerd en Rooney schoof de 0-1 in doel. Op het halfuur werd de score verdubbeld. Rooney kapte naar binnen en zette laag voor naar Saha, de Fransman tikte binnen: 0-2 en Man United op rozen. Sunderland kon hier maar weinig tegenover stellen. Een vrije trap van ver van Ronaldo werd geparreerd door Gordon. Vijf minuten voor de rust werd de doelman van Man U toch eens aan het werk gezet. Kuszczak tipte een afstandsschot van Wallace over. In de blessuretijd van de eerste helft werd Sunderland helemaal uitgeteld. Ditmaal had Gordon geen verhaal op de vrije trap van Ronaldo. De Portugese balvirtuoos draaide de bal heerlijk in de linkerbovenhoek: 0-3.

In het begin van de tweede helft legde Sunderland meer enthousiasme aan de dag. De thuisploeg had nu niets meer te verliezen en ging er nog vol voor. De bal werd in de loop van Etuhu gespeeld, hij schoot echter hoog over. Vijf minuten later moest Kuszczak plat op een plaatsbal van Jones. Sunderland bleef aanvallen, maar concreet doelgevaar bleef verder beperkt. Manchester United speelde nog twee kansen bijeen. Park schoof de bal door naar Nani. De jonge Portugees liftte de bal naast doel. Een kwartier voor tijd zette Nani laag voor vanop rechts en Rooney schoot van dichtbij over. Met nog vijf minuten op de klok werd het toch 0-4. Collins legde Nani neer in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Saha zette de strafschop om en zorgde voor een 0-4 eindstand.

Sunderland kon al bij al weinig inbrengen tegen de heerschappij van Man United. De Red Devils wonnen comfortabel met 0-4. In afwachting van het resultaat van Arsenal neemt United voorlopig de leiding over. Sunderland zakt naar de voorlaatste plaats.