Speeldag: Speeldag 19
Stadion: City of Manchester Stadium
City lijdt eerste puntenverlies in eigen huis
Kevin Vanbuggenhout

Manchester City had de eerste negen thuiswedstrijden uit de competitie gewonnen en hoopte op een nieuwe zege tegen Blackburn. Elano begon op de bank, Emile Mpenza kwam niet in actie. Blackburn had ook nood aan een overwinning na een 5 op 24.

In een kolkend City of Manchester Stadium begonnen Man City en Blackburn Rovers eerder afwachtend aan de wedstrijd. Het duurde ongeveer een kwartier eer City in zijn ritme geraakte en zijn betere spel begon te ontwikkelen. Blackburn zou het vooral moeilijk krijgen met flankspeler Martin Petrov. Na een studieperiode van een twintigtal minuten sloeg de vlam in de pan. Petrov werd gelanceerd op de linkerflank en de Bulgaar zette voor naar Bianchi. De Italiaanse aanvaller hoefde enkel binnen te tikken, maar hij stond nog te slapen. Het duurde niet lang eer de wedstrijd helemaal openbrak. Met drie doelpunten in drie dolle minuten werd het eerste halfuur afgerond. Petrov kreeg ruimte op links en zette voor. Friedel stond niet goed op te letten en Vassell kopte aan de tweede paal binnen: 1-0. Maar nauwelijks een minuut later stond Blackburn alweer op gelijke hoogte. Santa Cruz kopte de vrije trap van Bentley binnen: 1-1. Het volgende doelpunt liet ook niet lang op zich wachten. Petrov hield Samba af en zette voor, Nelsen gleed de bal in eigen doel: 2-1 en zo kwam City met een gelukje alweer op voorsprong. Vlak hierna kreeg Blackburn de kans om wederom voor een snelle gelijkmaker te zorgen. Santa Cruz besloot echter recht op Hart. Blackburn gaf niet op, maar kon Man City voor het overige niet echt meer bedreigen.

Enkele minuten na de pauze was het weer even uitkijken geblazen voor Blackburn. Maar de voorzet van Petrov werd door niemand aangeraakt. Toch voetbalde Blackburn in de tweede helft met veel overtuiging. Er werden aardige combinaties op de mat gelegd en invaller Benni McCarthey stond gemotiveerd op het veld. De defensie van Manchester City stond echter pal en moest quasi geen enkele kans weggeven. Halverwege de tweede helft werd het bijna 3-1. Een volley van de ingevallen Elano ging net naast. Man City kreeg stilaan toch meer greep op de wedstrijd en leek de voorsprong te kunnen vasthouden. Maar dat was buiten Santa Cruz gerekend, hij kopte zes minuten voor tijd de 2-2 binnen. De lijnrechter vlagde in eerste instantie nog wel voor buitenspel, maar na overleg keurde scheidsrechter Webb het doelpunt goed. City had geen reactie meer in huis en leed voor het eerst puntenverlies in eigen huis. Blackburn pakte een belangrijk punt.

City leverde in het grootste gedeelte van de wedstrijd het betere spel en kon dus wel aanspraak maken op meer. In de tweede helft legde Blackburn wel behoorlijk voetbal op de mat, maar veel kansen waren er niet bij. City blijft door het puntenverlies vijfde. Zondag staat er met de thuiswedstrijd tegen Liverpool een onderling duel om de vierde plaats op het programma. Blackburn staat negende met 27 punten en gaat binnen een paar dagen op bezoek bij rode lantaarn Derby.