Competitie: Hyundai A-League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Central Coast Stadium
Spektakel op oudejaarsavond

Central Coast Mariners en Melbourne Victory hebben op oudejaarsavond de supporters verwend. Kampioen Melbourne ging met 2-5 gaan winnen op het veld van Central Coast en behoudt zo een kleine kans op een ticket voor de play-offs.

Al na vijf minuten mochten de supporters van Melbourne juichen. Damien Brown kopte terug naar zijn doelman Matthew Trott, maar de pass was te kort en Adrian Caceres was er als de kippen bij om de bal over Trott te lobben. Central Coast probeerde gelijk te maken, maar een schot van Sasho Petrovski werd door Michael Theoklitos tegen de paal geduwd. Het was zelfs Melbourne dat terug tot scoren kwam. Een voorzet van Caceres werd van dichtbij binnengekopt door Daniel Allsopp. Central Coast gaf de moed niet op en na een half uur werden ze daarvoor beloond. Mile Jedinak vuurde vanop afstand een bom af en zag de bal in doel verdwijnen. Echter nog voor de rust was de hoop van Central Coast helemaal weg. Eerst was er Archie Thompson die goed voor zijn man kwam en de 1-3 op het scorebord zette en twee minuten voor rust kreeg Melbourne een strafschop na een fout van Tony Vidmar op Thompson. Kevin Muscat (foto, rechts) zond Trott de verkeerde kant op en het stond 1-4 bij de rust.

Central Coast zette na de rust een extra aanvaller op het veld, maar het was op het uur wederom Melbourne dat tot scoren kwam. Thompson werd door Muscat de diepte ingestuurd en Daniel Allsopp verlengde de voorzet in doel. Twee minuten later wist John Aloisi nog de 2-5 te maken, maar meer dan een doekje voor het bloeden was dat niet. Tot overmaat van ramp liepen Vidmar en Andrew Clark tegen hun vierde gele kaart van het seizoen aan en zijn daarom volgende zondag geschorst voor de wedstrijd tegen Perth Glory.

Door deze nederlaag is Central Coast zijn leidersplaats kwijt aan Queensland Roar. Beide ploegen hebben wel evenveel punten, maar Queensland heeft een beter doelpuntensaldo. Melbourne klimt dankzij deze zege naar de zesde plaats. Met nog drie wedstrijden te gaan, heeft het vijf punten achterstand op plaats vier, de laatste plaats die recht geeft op een ticket voor de play-offs.