Meldert
Diksmuide
Datum: 03/02/2008 15:00
Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Van Den Steen - De Mey Stadion
Meldert zet Diksmuide een pad in de korf
Gentil Dossche
| 0 reacties
Meldert zet Diksmuide een pad in de korf
Foto: © SC

Tegen rechtstreekse concurrenten lukte het niet echt maar tegen een titelkandidaat ging het wel. Verbroedering Meldert stuntte opnieuw en Diksmuide moest met lege handen huiswaarts.

De bezoekers namen het eerste initiatief en Bart De Valck moest zich tonen op een schot van Vercamp. Ternier miste de goede richting en Bailleul zag een poging van onder de lat gehaald door de thuisportier. Meldert reageerde en Ahmet Turk vlamde voorlangs. Doelman De Valck had een karpersprong nodig op een kopbal van Plancquette. Aan de overzijde werd een schot van Dellevoet moeilijk weggewerkt. Turk devieerde een voorzet van Steven Hilaerts nipt naast.
 
De koffie was maar pas verteerd of Ahmet Turk glipte door de bezoekende verdediging en Meldert mocht juichen. Even later kon Sneyaert onheil voorkomen op een schot van Tresignie. Een kopbal van Turk op hoekschop werd van de lijn gehaald. Ternier was gevaarlijk met een vrije trap en zowel Kimpe als Ameloot stootte op De Valck. Bij een snelle tegenaanval bediende nieuwkomer Dellevoet maatje Ahmet Turk en die aarzelde niet. Diksmuide vocht terug en Plancquette trof de lat. Ameloot geraakte eerst niet voorbij De Valck maar in de slotminuten lukte het toch. Vercamp benutte de rebound op een afgeweerd schot van Ameloot. Verder dan de aansluitingstreffer geraakten de bezoekers echter niet.
 
VB Meldert: De Valck, De Meyer, Wellens, Hilaerts (92’ Kudimbana), De Neef, De Pauw, Leyman, Turk, De Troetsel (78’ Hindricx), Tresignie en Dellevoet.
 
SV Diksmuide: Sneyaert, Plyson, Bailleul (67’ Kimpe), Devisch, Vercamp, Maertens, Plancquette, Ternier, Baes, Töth (80’ Sarazyn) en Prinsier (67’ Ameloot).
 
Doelpunten: 49’ en 77’ Turk 1-0 en 2-0; 89’ Vercamp 2-1