Dede onmiddellijk vier speeldagen geschorst

Nico Wieme
| 0 reacties
Dede onmiddellijk vier speeldagen geschorst
Foto: © SC

In Duitsland wachten ze duidelijk zo lang niet om een speler te schorsen, die direct rood gekregen heeft. Het overkwam Dede van Dortmund. De Braziliaan mag na zijn uitsluiting van gisteren vier duels langs de kant blijven.

In België duurt het steeds een eeuwigheid vooraleer een speler geschorst wordt, die onmiddellijk rood kreeg in een wedstrijd. Het Sportcomité moet daarvoor eerst samenkomen en dat kan algauw een tijdje duren. In Duitsland talmen ze blijkbaar minder lang. Dat ondervond Dede van Borussia Dortmund.

De Braziliaan werd gisteren op de 76ste minuut tijdens de Ruhrderby tussen Dortmund en Schalke 04 direct uitgesloten na een zware overtreding op Schalkes spelverdeler Ivan Rakitic. Het Duitse Sportcomité kwam vandaag al samen en stelde de speler een schorsing van vier speeldagen voor. Het comité bestempelde de fout van Dede op Rakitic als ruw spel. De Braziliaan en Borussia Dortmund verklaarden zich akkoord met de strafmaat, waardoor die onmiddellijk van kracht gaat. Dede mag dus de komende vier wedstrijden langs de zijlijn toekijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties