Analyse Real heer en meester

Tonnelier Caroline
Real heer en meester

Real Madrid heeft na zijn uitschuiver van vorige week zijn meesterschap kracht bijgezet met een 7-0 overwinning tegen Real Valladolid. Eerste achtervolger Barcelona verloor punten op het veld van Sevilla en ziet de kloof opnieuw groeien tot acht punten.

Leider Real Madrid toonde zich vooral in de eerste helft tegen Real Valladolid, dat nochtans meer balbezit had, bijzonder trefzeker. Aan de rust stond het immers al 5-0. Guti was de grote man bij de Koninklijke.  Hij was goed voor 2 treffers en 3 assists. Ook Raul scoorde twee keer, de andere goals kwamen van Baptista, Robben en Drenthe. De Koninklijke heeft dus duidelijk Van Nistelrooy niet nodig om de weg naar doel te vinden en bouwt met zijn grootste zege in zes jaar zijn voorsprong opnieuw uit.

Met Barcelona wil het niet echt lukken op verplaatsing. Sevilla hield in eigen stadion de Catalanen in bedwang, al hadden de Andalusiërs ook de drie punten kunnen pakken.  Diego Capel bracht de thuisploeg op voorsprong en (alweer) Xavi redde de meubelen voor Barcelona.  Sevilla eindigde de match nog met tien na de uitsluiting van Keita.  Barcelona ziet de kloof met Real tot acht punten groeien. Sevilla mist de kans om naar een Europese plaats te klimmen.

Villarreal pakte in extremis de volle buit op het veld van Murcia.  De overwinning van de ploeg van Pellegrini was niet echt verdiend te noemen en kwam pas diep in blessuretijd tot stand.  Het was Guillermo Franco die de bezoekers de drie punten bezorgde.  Villarreal blijft zo derde, terwijl Murcia intussen weggezakt is naar de voorlaatste stek.

Atlético Madrid is er nog eens in geslaagd drie punten te pakken.  De hoofdstedelingen bezorgden Racing Santander zijn tweede thuisnederlaag van het seizoen. Forlán was met twee treffers de grote man. Atlético neemt zo opnieuw de vierde plaats over van Espanyol. Racing Santander is zesde.

Espanyol Barcelona is de goede vorm al enige tijd kwijt.  Dat bleek ook tegen Recreativo Huelva.  In de Catalaanse hoofdstad bleken de Andalusiërs te sterk. Dankzij twee treffers van Sinama Pongolle bouwde Recre een 0-2 voorsprong uit.  Ewerthon zette nog voor de rust de 1-2 eindstand op het bord.  Espanyol is wel nog steeds vijfde. Recreativo is zeventiende.

De wedstrijd tussen Real Mallorca en Almería kende geen winnaar. Geen van beide ploegen slaagde er in de netten te doen trillen en de wedstrijd eindigde dan ook zoals hij begonnen was.  Vooral Almería kan tevreden zijn na een degelijke wedstrijd. De promovendus draait vlot mee in de Primera División. Real Mallorca staat bovenaan de rechterkolom.

Valencia lijkt langzaam uit zijn diep dal te klimmen. Tegen Real Betis wonnen Joaquin en co na winst in de heenwedstrijd en twee overwinningen in de beker al voor de vierde keer dit seizoen.  De ploeg van Koeman haalde het met 3-1, al had het net zo goed 1-0 kunnen zijn.  De drie eerste goals keurde scheidsrechter Daudén Ibañez immers onterecht goed.  Valencia kan als negende opnieuw naar boven kijken. Betis blijft na een betere reeks op de zestiende plaats hangen.

In de wedstrijd tussen Osasuna en Real Zaragoza trok de ploeg uit Pamplona aan het langste eind.  Plasil zorgde voor de enige goal van de wedstrijd. Nog in de middenmoot slaagde Getafe er niet in de volle buit te pakken tegen Deportivo La Coruña. In El Riazor werd het 1-1, met treffers van Mario en Uche.  Real Zaragoza staat nog net in de linkerkolom, met één puntje voorsprong op Getafe.  Osasuna staat veertiende, met twee punten meer dan nummer achttien Deportivo.

In de laatste wedstrijd van de 23e speeldag pakte Athletic de volle buit tegen rode lantaarn Levante.  Llorente zorgde voor de enige goal van de wedstrijd. De overwinning kostte de ploeg uit Bilbao bloed, zweet en tranen, want eens op achterstand kwam Levante sterker voor de dag. De ploeg uit Valencia ziet zo een reeks van zeven op negen eindigen.  Athletic gunt zich wat ademruimte en is nu 15e.