Analyse Schalke profiteert maximaal

Philippe Crols
| 0 reacties
Schalke profiteert maximaal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Schalke 04 is dé grote winnaar geworden van de negentiende speeldag in Duitsland. De ploeg uit Gelsenkirchen profiteerde van de vele onderlinge confrontaties en staat plots op vijf punten van leider Bayern. Onderaan lijkt er afscheiding te komen.

Topduels zonder winnaar

De negentiende speeldag had drie hele aantrekkelijke wedstrijden in petto. Het begon op zaterdagnamiddag. Toen trok Hamburger SV naar Leverkusen. Ondanks de tiende goal van van der Vaart slaagde HSV er niet in meer dan een puntje mee te nemen uit Leverkusen. Het werd 1-1 en daar schoten beide teams weinig mee op. De druk op Bayern werd bijgevolg niet verhoogd. De leider kwam zondag op het veld tegen dichtste achtervolger Werder Bremen. Topschutters Diego en Toni vonden ook de weg naar doel, maar voor afscheiding zorgen lukte niet. Zo bleef het daar 1-1.

En dus werd Schalke 04 de grote winnaar van de speeldag. Op bezoek bij Dortmund werd de zege in de slotfase meegenomen uit het Westfalenstadion. Zo nadert de ploeg uit Gelsenkirchen op vijf punten van Bayern. Werder Bremen is tweede met twee punten minder dan Bayern. Leverkusen en HSV delen plaats vier en hebben zes punten minder dan de leider.

Afscheiding onderaan

Het heeft een tijdje geduurd, maar nu lijken er toch een paar ploegen zich te hebben afgezonderd onderaan. Tussen het nummer dertien, Dortmund, en het nummer vijftien, Rostock, gaapt er een kloofje van vier punten. Rode lantaarn Duisburg heeft nog eens vier punten minder dan Rostock. De ploeg van onder andere Ishiaku slaagde er ook dit weekend weer niet in te winnen. Het kwam in Wolfsburg wel op voorsprong, maar de wolven bogen die 0-1 nog om tot 2-1 en komen bijgevolg de linkerkolom binnen.

De voorlaatste in de stand, Cottbus, kon wel een puntje meegraaien. Het stond een halfuur voor tijd 3-1 achter op bezoek bij Bochum, maar de nummer zeventien knokte terug en sleepte nog een 3-3 uit de brand. Bochum mist zo de kans om weg te geraken uit de rechterkolom. Met bekerwinnaar Nürnberg blijft het niet goed gaan. Jan Koller bracht zijn team in de degradatietopper wel op voorsprong tegen Hansa Rostock, maar ook hier zou een gelijkspel het eindresultaat zijn. Nürnberg kampeert zo op de zestiende en dus degradatieplaats.

HBSC verkoopt Stuttgart oplawaai

Hertha BSC en Stuttgart onmoetten elkaar afgelopen weekend in het Gottlieb Daimler stadion. De landskampioen ging in eigen huis met de billen bloot tegen de hoofdstedelingen die zo het degradatiespook even uit de gedachten kunnen verbannen. Stuttgart staat op plaats tien met amper twee punten meer dan HBSC, het nummer 12.

Frankfurt, Karlsruhe en Hannover blijven zich handhaven bovenaan. Frankfurt klopte op vrijdag al Bielefeld. De dag erna hielden Hannover en Karlsruhe elkaar in evenwicht.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties