Belgen ruiken weer het gras

Nico Wieme

De Belgen in de Bundesliga kende deze keer wat meer plezier dan vorig weekend, toen bijna niemand mocht opdraven.

De enige Belg die niet in actie kwam, was Peter Van der Heyden. De Oost-Vlaming moet waarschijnlijk niet meer op een kans rekenen bij VfL Wolfsburg. Zeker nu de ploeg in vorm is en recentelijk een 12 op 12 liet optekenen. Voor de ex-Club Bruggeverdediger worden het nog lastige maanden, want Vålerenga IF liet weten niet meer geïnteresseerd te zijn in de Belg. De Wolven wonnen met 1-2 bij Schalke en klimmen met 29 punten naar de zevende plaats. Europees voetbal is plots geen utopie meer voor de troepen van trainer Felix Magath.

Pech voor Manesseh Ishiaku bij MSV Duisburg. De Nigeriaanse Belg startte op de bank, maar mocht vijf minuten voor de pauze de aan de ribben geblesseerde kapitein Ivica Grlic vervangen. Vlak voor het uur zette de ‘zwarte parel’ de 2-2 op het bord nadat zijn ploeg aan de rust 0-2 achterstond. Duisburg speelde een uitstekende tweede helft, maar kreeg – zoals wel eerder dit seizoen – het deksel op de neus in de blessuretijd. In de 92ste minuut zorgde Thomas Hitzlsperger voor de 2-3. MSV blijft door deze nederlaag allerlaatste in de Bundesliga met 14 punten.

Hamburg SV won eindelijk nog eens na vijf wedstrijden zonder zege. VfL Bochum kreeg met 3-0 de rekening gepresenteerd. Vincent Kompany maakte de 90 minuten vol, maar interessanter was het debuut van Vadis Odjidja Ofou foto). De ex-Anderlechtmiddenvelder mocht zeven minuten voor tijd invallen voor uitblinker David Jarolim die twee doelpunten scoorde.

Daniël Van Buyten weet ook weer hoe een voetbalveld eruit ziet. De Rode Duivel mocht van Bayerncoach Ottmar Hitzfeld nog eens opdraven. De verdediger speelde de volledige wedstrijd centraal in de verdediging en hielp zijn ploeg de nul houden op het plein van Hannover 96. De recordkampioen won overtuigend met 0-3.