Sp.Ertvelde kon afstand nemen in de tweede helft

Hendrik De Vriesere

Het was een moeilijke klus voor de thuisploeg om afstand te nemen van SK.Wachtebeke, in de tweede helft brak de wedstrijd open met winst voor de tweede in de klassering.

Het was de thuisploeg die de bezoekers al snel bij de keel greep, maar de kansen bleven achterwegen. Het was Wachtebeke die het eerst gevaarlijk was in de 6' was het Maes die de dwarsligger trof, het antwoord van Ertvelde kwam snel er na De Vos naar de uitblinker van de partij Van Hecke maar zijn schot ging rakelings over. Amper enkele minuten later een vrijetrap van De Rijcke die Van De Veire bediende maar zijn schot belande in de handen van doelman Caluwaert.

In de eerste kwart kregen we kansen langs beide zijde, maar zonder veel doelgevaar dus een gelijkopgaande wedstrijd. Daarna probeerde Sp.Ertvelde de druk op de ketel te zetten om toch voor de rust op voorsprong te komen. De kansen waren voor Hebberecht, Van Hecke en De Vos maar telkens kwam doelman Caluwaert een hand of een voet tussen duwen 0-0 de ruststand.

Na de pauze was Van Hecke dicht bij de openingstreffer maar terug lag de doelman van SK.Wachtebeke in de weg. De kaarten werden dan anders uitgespeeld en een solo van De Pauw in de 51' kon hij ook de bezoekende doelman niet vloeren die duwde de bal in hoekschop. Uit de hoekschop kwam dan de verlossende openingstreffer van Jonathan Hebbrecht die scoorde met een kopbal 1-0 voor Ertvelde.

Daarna was er veel druk van de co-leider in de 59' een voorzet van Hebberecht naar De Vos maar die besloot recht in de baan van doelman Caluwaert. In de 67' een goede en mooie driehoeksverhouding van Sp.Ertvelde maar met de sterke doelman hield zijn ploeg overeind.

De druk bleef aanhouden op een hoekschop on 71' werd die doorgekopt en die werd in een tijd afgewerkt door Van Hecke 2-0. In het slotkwartier kwam de thuisploeg nog dicht bij de 3-0, maar het eer reddende doelpunt viel aan de overzijde in de 84' een stiftbal van Stenbock kon Stevens doelman Verschichel op het verkeerde been brengen 2-1. Sp.Ertvelde heeft de kans om naar derde provinciale door te stoten, maar kan leider Lotenhulle niet meer bijbenen teveel achterstand in de punten.