Femke Maes na Wales – België

viki meeuwis

De rode duivelinnen wonnen zaterdag met 0-1 in Wales en doen daarmee een goede zaak in de voorronde van het Europese kampioenschap 2009 in Finland.

Wij peilden naar een reactie bij kapitein en doelpuntenmaakster Femke Maes. We vroegen haar om een terugblik op de wedstrijd en een kleine vooruitblik naar de komende wedstrijden.

Femke Maes: “Het was een vrij gesloten wedstrijd waarin wij de meeste kansen hadden. Het eerste half uur was helemaal voor ons met veel flankveranderingen en enkele goede voorzetten maar zonder groot doelgevaar. Het laatste kwartier van de eerste helft was evenwichtiger. De tweede helft was erg onrustig - het was duidelijk dat de ploeg die kon scoren de wedstrijd zou winnen. Na een knappe actie en voorzet van Janice Cayman kon ik de bal net niet met een hakje in doel verlengen. Een kwartier voor tijd verstuurd Hanne Vandegoor vanaf links een splijtende pass door het centrum en ik kwam alleen voor de keeper en kan onder haar besluiten. Direct erna even paniek als een vrije bal van Wales via het hoofd van Heleen Jacques de buitenkant van de paal treft. Wales kwam nog opzetten met veel lange ballen maar de beste kans was nog voor België als Kristel Verelst een voorzet van Janice Cayman maar net overtrapte. Een verdiende overwinning en alles is nog mogelijk. We bekijken nu wedstrijd per wedstrijd, te beginnen met op 23 april de thuiswedstrijd tegen Nederland.”

Zo bleef Femke dus haar nuchtere zelf. De rode duivelinnen spelen dus op 23 april tegen Nederland en op 27 april tegen Zwitserland.

Auteur: Kevin Van Hooydonck