newNewcastle United
blrBlackburn
0-1
Datum: 01/03/2008 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: St. James Park
Magpies pas in slotseconde op de knieën
Luc Goderis
| 0 reacties
Magpies pas in slotseconde op de knieën
Foto: © SC

Blackburn had zaterdag aan een laat doelpunt van invaller Derbyshire genoeg om de volle buit mee naar huis te nemen. Tot die allerlaatste minuut hielden beide teams elkaar perfect in evenwicht. Een draw had dan ook een meer correcte uitslag geweest.

De thuisploeg koos van bij het begin resoluut voor de aanval en vooral James Milner en Damien Duff beukten in op de bezoekende defensie.  Duff had al heel vroeg het openingsdoelpunt aan de voet, maar de Ier besloot nipt naast.  De Magpies bleven daarna de kansen opstapelen.  Alan Smith kopte rakelings over, Milner schoot naast en Duff zag een poging stranden in een bos van benen.
Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de Rovers meer en meer in de wedstrijd en een zeer bedrijvige André Ooijer vuurde tot driemaal toe een pegel richting Steve HarperStephen Warnock en David Bentley deden eveneens hun duit in het zakje en bedienden respectievelijk Roque Santa Cruz en Benni McCarthy, maar beide spitsen vonden telkens Harper op hun weg naar doel.
De allerbeste kans van de een aangename eerste helft was voor de thuisploeg.  Michael Owen omspeelde Brad Friedel en leek te gaan scoren, maar hij slaagde er op de één of andere manier toch in de bal naast het lege doel te leggen.

Na de pauze ontwikkelde Newcastle via Milner en Duff stevige druk, maar de blauwwitte defensie gaf geen krimp.  Aan de overkant profiteerde Santa Cruz van geklungel van Stephen Taylor, maar de Paraguyaan besloot centimeters over doel.
De wedstrijd bleef uiterst aangenaam om volgen en Morten Gamst Pedersen knalde een volley pardoes op de thuisgoalie.  Wat later testte Owen tot driemmaal toe Friedel, maar de Amerikaanse reus zweefde de bal evenveel keer uit zijn kooi.
 
De wedstrijd leek op een verdiend gelijkspel te gaan eindigen, maar dat was buiten invaller Matt Derbyshire gerekend.  Bentley lanceerde in de allerlaatste seconden van de wedstrijd de kersverse vader, die eerst Harper omspeelde en dan makkelijk binnenduwde.
 
Na de wedstrijd gaf Blackburn manager Mark Hughes grif toe dat het resultaat een ietwat te hard verdict was voor Newcastle.  "Mijn enige zorg is echter een Europees ticket te halen met Blackburn en met deze zege zitten we weer op het juiste spoor", aldus nog de Welshman.
Een ontgoochelde Kevin Keegan loofde zijn spelers, maar wees toch op het gebrek aan zelfvertrouwen binnen zijn groep.  "Mijn spelers weten niet meer wat winnen is, maar toch mogen ze tevreden zijn met hun wedstrijd van vandaag.  Als ze zo blijven spelen dan raken we nooit meer in de problemen.  Jammer genoeg eindigde de wedstrijd vandaag met een uppercut".