Celtic met realistische verwachtingen naar Barcelona

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Celtic met realistische verwachtingen naar Barcelona
Foto: © SC

Celtic staat voor de onmogelijke opdracht om FC Barcelona uit de kwartfinale van de Champions League weg te houden. Op Celtic Park werd het twee weken geleden 2-3 voor de Spanjaarden. "Barcelona uitschakelen is als de Everest beklimmen."

Gordon Strachan, de manager van The Bhoys, geeft zijn team weinig kans. "Ik hoop wel dat mijn spelers geïnspireerd zullen raken. Er is niets mis met een beetje angst want dat kan je aanzetten tot grootse daden. Bijvoorbeeld als je de bal niet hebt, dat je zo bang bent dat ze zullen gaan scoren dat je probeert om de bal zo snel mogelijk opnieuw te veroveren", aldus de Schot.

Celtic kan alleszins niet steunen op een goede Europese uitbalans. Vijftien van de zestien duels gingen verloren. Eén keer, in 1994, haalde de club een 0-0-gelijkspel... bij FC Barcelona. Strachan heeft nog geen manier uitgedokterd om Barcelona vanavond te bekampen. "Als ik een systeem moet uitvinden dat een garantie biedt om Barcelona te verslaan, moet ik waarschijnlijk veertien spelers opstellen. Ze hebben alle tactieken al eens ondergaan en toch blijven ze winnen", besluit Strachan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties