NEC in bloedvorm

Tomas Taecke
| 0 reacties
NEC in bloedvorm
Foto: © SC

NEC Nijmegen verkeert in bloedvorm. De ploeg van Mario Been puurde uit de laatste zes duels maar liefst 15 punten, en haakt zich voor het eerst in jaren los van de degradatiezone.

Het gaat goed aan de boorden van de Waal. De Gelderlanders boekten afgelopen zondag een stuntzege op Feyenoord en komen daarmee op een mooie twaalfde plaats. Vorige week zorgden de Nijmegers ook al door een verrassing, door Heerenveen in eigen Abe Lenstra-stadion te vloeren (2-3). 
De ploeg die tussen 26 november en 25 januari geen enkele wedstrijd kon winnen, kan voor het eerst in lange tijd even voor zich uitkijken. 

In 2003 slaagde NEC erin een mooie vijfde plaats te behalen, met daaraan een Europees ticket gekoppeld. Nadien ging het alleen maar bergaf in de Goffert. De gevestigde subtopper veranderde in een mum van tijd in een degradatieploeg, die sindsdien de afdaling naar de Eerste Divisie telkens maar nipt kon vermijden. Dit seizoen zag het er voor Mario Been lange tijd ontzettend slecht uit, maar nu toont NEC voor het eerst in jaren weer een teken van leven. 

Sterkhouders bij NEC zijn John van Beukering, Brett Holman en Jeremain Lens. De Belg Naïm Aarab kwam dit seizoen al zes keer in actie. 

Volgende zaterdag spelen de Nijmegenaren thuis tegen De Graafschap. Ook de daaropvolgende thuismatch tegen Sparta Rotterdam biedt perspectieven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties