Belgische ref is de gebeten hond in Venlo

Jimmy Wouters
| 3 reacties

VVV-Venlo heeft zondagmiddag op de Koel duur puntenverlies geleden. De Limburgers gingen in de slotfase dankzij een controversieel doelpunt onderuit tegen NEC: 1-2.

NEC klimt dankzij de vijfde overwinning op rij uit het diepe dal en mag stilaan beginnen denken aan de play-offs om Europees voetbal. Desondanks kwamen de Nijmegenaren in de eerste periode nauwelijks in het stuk voor. VVV domineerde en kreeg in een aantrekkelijke eerste helft een reeks kansen. De Limburgers hadden echter moeite met de afwerking want enkel Keisuke Honda wist doelman Babos te passeren.

Na de rust liet de thuisploeg het initiatief weg en dat kwam hen duur te staan. Kevin Begois wist nog enkele malen de gelijkmaker te voorkomen, maar tien minuten voor tijd moest de Belg zich toch gewonnen geven op de inzet van Van Beukering

In blessuretijd ging NEC nog verrassend met de drie punten lopen. Het schot van van Beukering verdween namelijk via het hoofd van Sibum in doel. De protesten van de Limburgse spelers aan het adres van scheidsrechter Vervecken waren volkomen terecht vermits Sibum in buitenspelpositie stond. De Belgische scheidsrechter kende echter het doelpunt toe, waardoor NEC in extremis met drie belangrijke punten naar Nijmegen kon keren. (AN)