Bolton en Man City scoren niet

Kevin Vanbuggenhout

Bolton Wanderers verkeerde in volle degradatiestrijd en had dringend punten nodig. Man City kon best niets laten liggen om in de running te blijven voor het Intertoto-ticket. Mpenza zat niet in de selectie bij City.

Bolton was vastbesloten om succes te oogsten in deze thuiswedstrijd en ging voortvarend van start. Reeds in de eerste minuut moest Joe Hart plat op een schot van Diouf. In de zevende minuut was de 1-0 erg dichtbij. Steinsson kopte een hoekschop van Diouf tegen de paal. Bolton won bijna alle duels op het middenveld en drukte City achteruit. Na een moeilijk openingskwartier herstelde Man City het evenwicht. Gardner keerde de knal van Ireland op de lijn. Voor het overige viel er niet veel meer te beleven in de eerste helft.

Garner had wel een zware blessure opgelopen en moest gewisseld worden aan de rust. Joey O'Brien kwam erin. Het begin van de tweede helft zorgde echter niet voor een opflakkering. De wedstrijd verwaterde. Met een dubbele wissel trachtte Sven-Goran Eriksson weer leven in de wedstrijd te brengen. Hij bracht Elano en Caicedo in de plaats van Ireland en Vassell. Op het uur stopte Al Habsi een schot van Elano. Er kwamen toch een paar kansjes aan beide zijden. Voor Bolton stond Matthew Taylor tweemaal aan het kanon. Hij kreeg de bal niet tussen de palen. Er kwam toch weer een betere periode aan voor Bolton dat terug overwicht creëerde. Davies kon een hoekschop van Diouf naar doel koppen. Joe Hart moest redden. Naar het einde van de wedstrijd toe ging Manchester City toch even aandringen en ei zo na gingen de bezoekers met de drie punten aan de haal. Na veel geharrewar voor het doel van Bolton scoorde Elano bijna, maar hij kreeg de bal niet voorbij Al Habsi. Het schot van Caicedo werd door O'Brien van de lijn gehaald. Met nog twee minuten te gaan kopte Benjani net over. In blessuretijd lukte Bolton bijna alsnog de verdiende winning-goal. Davies leek een hoekschop van Giannakopoulos binnen te koppen, maar Petrov redde op de lijn. Bolton moest zich tevreden stellen met een gelijkspel.

Bolton Wanderers en Manchester City kwamen niet tot scoren en dienden zich neer te leggen bij een scoreloos gelijkspel. Bolton was nochtans de betere ploeg. Maar de verdediging van City gaf niet al te veel weg en het aantal kansen was perfect in evenwicht. Met een draw als gevolg. Bolton staat derdelaatste met 26 punten. Man City staat negende, met weliswaar evenveel punten dan Aston Villa en Blackburn.