Roda verliest ondanks Belgische doelpunten

Jimmy Wouters

Roda JC en Heerenveen hebben voor een waar spektakelstuk gezorgd. Roda was lange tijd op weg naar de overwinning, maar uiteindelijk was Heerenveen met 4-3 te sterk.

Roda JC begon uitstekend aan de wedstrijd. Met nog geen half uur op de klok stonden de Limburgers al op een comfortabele 2-0 voorsprong. Roland Lamah was met een doelpunt en een assist voor Yulu Matondo de gevierde man.

Heerenveen kwam via Michael Bradley nog terug tot 1-2, maar de mannen van Raymond Atteveld reageerden onmiddellijk. Dankzij een kopbaldoelpunt van Willem Janssen konden de bezoekers met een comfortabele 1-3 voorsprong gaan rusten.

De Friezen begonnen furieus aan de tweede helft en bogen na vijf minuten de achterstand al om. De ingevallen Henrique en Roy Beerens zorgden voor de heropleving van de thuisploeg. Na een uur spelen liet Bradley het Abe Lenstra Stadion ontploffen door zijn ploeg op voorsprong te schieten.

Roda ging vervolgens verwoed op zoek naar de gelijkmaker. De vierde Limburgse treffer kwam er niet meer waardoor Heerenveen de winnaar was van deze propagandamatch voor het voetbal. (AN)