Vijf duels schorsing voor coach Haarlem

De Nijs Michael
| 0 reacties
Vijf duels schorsing voor coach Haarlem
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De wedstrijd tegen ADO Den Haag krijgt nog een serieus staartje voor Haarlem-coach Jan Zoutman. De trainer is door de Nederlandse voetbalbond namelijk veroordeeld tot een boete van 12.500 euro. Bovendien kreeg hij een schorsing van vijf speeldagen.

Haarlem verloor afgelopen vrijdag met 2-1 van ADO Den Haag en de nederlaag is niet het enige wat coach Jan Zoutman zal onthouden. De oefenmeester van Haarlem zag verdediger Frank Karreman namelijk ook een rode kaart krijgen na een fout op Hursut Meric en Zoutman was het totaal niet eens met deze scheidsrechterlijke beslissing. 

De coach ging vervolgens in de clinch met Meric, daarbij zou de trainer gebruik gemaakt hebben van discriminerende taal en Zoutman werd daarop prompt naar de tribune verwezen door scheidsrechter Hessel Steegstra. De Nederlandse voetbalbond kan niet lachen met het gedrag van Zoutman en heeft intussen al een straf uitgesproken. De sanctie bestaat uit vijf speeldagen schorsing en 12.500 euro boete, daarvan is wel tienduizend euro voorwaardelijk. Zoutman heeft intussen al zijn excuses overgemaakt aan Meric.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties