Het blijft rommelen op Anfield

Het blijft rommelen op Anfield
Foto: © SC

Wanneer zal de rust weerkeren op Anfield? Sinds de komst van de Amerikaanse eigenaars regent het in Liverpool conflicten die breed worden uitgesmeerd in de Britse pers.

Tom Hicks en George Gillet vielen manager Rafael Benitez openlijk aan en zochten zelfs naar een opvolger, maar zover kwam het niet. De supporters protesteerden en vooral Gillet kwam in het oog van de storm terecht. Dubai International Capital wou zijn aandelen overnemen, maar houdt zich afzijdig tot de onderlinge twisten zijn opgelost.

Sindsdien is er een haar in de boter tussen Hicks en Gillet. Rick Parry zou Gillet steunen in zijn poging te verkopen aan DIC. Nu probeert Hicks Parry buiten te werken, maar daarvoor heeft hij de hulp van Gillet nodig en deze zou nog achter Parry staan. Volgens Hicks presteert Parry onvoldoende op commercieel vlak. Hierdoor heeft Liverpool FC minder inkomsten dan Manchester United en Chelsea. Ook verwijt de Amerikaan Parry dat hij te weinig aanwezig is op de transfermarkt. Hicks zou alle macht op Anfield in handen willen krijgen.

Parry heeft al gereageerd op de aantijgingen van Hicks door aan te geven dat de focus moet liggen op de sportieve prestaties. Hij denkt er ook niet aan om op te stappen.  Ook Rafael Benitez liet al van zich horen. De Spaanse manager riep zijn spelers op zich niet van de wijs te laten brengen door de machtstrijd op bestuursvlak. De Champions League en de competitie zijn belangrijker. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties