KV Turnhout wint op een diefje

Rombaux Gunther
| 0 reacties
KV Turnhout wint op een diefje
Foto: © SC

KV Turnhout mocht zaterdagavond zijn tweede plaats gaan verdedigen op het veld van Tongeren.

De wedstrijd begon veelbelovend met in de eerste vijf minuten een mogelijkheid voor beide clubs. De eerste was voor de bezoekers, een schot van Janssens week af en hobbelde net naast de rechterstaak buiten. Aan de overzijde kon doelman Horsten een goed geplaatst schot van Basiakos nog net uit de bovenhoek tikken. Geen van beide ploegen slaagde erin om mooi combinatievoetbal op de mat te leggen en het was even wachten op een nieuwe mogelijkheid. Op het halfuur kon Turnhout nog eens dreigen, Van Vlasselaer stuurde Janssens diep maar deze besloot op doelman Franssen. Ook de thuisploeg kwam nog dicht bij de openingstreffer, een vrije trap van Verheyen belande via de vingertoppen van Horsten op de dwarsligger.

De aanvangsfase van de tweede helft nam Tongeren voor zijn rekening. De Eburonen oefenden wel druk uit maar slaagden er niet in om doelman Horsten te grazen te nemen. Turnhout kreeg op het uur een kans aangeboden nadat doelman Franssen een hoge bal net buiten het strafschopgebied wegkopte, de bal kwam voor de voeten van Van Den Brandt terecht die direct zijn kans ging, de verre uithaal miste op een haar na de lege doelmond. Even later kreeg de sterk spelende Jongen de kans om de thuisclub op voorsprong te brengen, maar Loyens was net op tijd teruggekeerd om het gevaar te keren. Een kwartier voor tijd kreeg Turnhout een vrije trap, Van Vlasselaer zag zijn uithaal via de muur in doel gaan,0-1. Tongeren zette alles op alles om nog een punt uit de brand te slepen en trok ten aanval. Jongen kreeg tot tweemaal toe nog de kans op de gelijkmaker, bij een eerste kans zag hij zijn kopbal net naast gaan en bij een tweede poging kreeg hij een uitgelezen schietkans die hij echter onbesuisd naast schoot. In de slotfase claimde het thuispubliek nog een strafschop na handspel van De Schutter, scheidsrechter Smet zag echter dat de Turnhout speler de bal beroerde na een duw in de rug.

Turnhout won dus met het kleinste verschil tegen Tongeren waardoor het leider Luik op de hielen blijft zitten. Tongeren blijft zich handhaven in de buik van het klassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties