Opnieuw geen winst voor Barcelona

Tonnelier Caroline
| 16 reacties

Na de nederlaag tegen Betis en het gelijkspel thuis tegen Getafe is Barcelona er gisterenavond opnieuw niet in geslaagd de drie punten te pakken. De Catalanen kwamen twee keer op voorsprong via Eto’o, maar Recreativo kwam telkens terug op gelijke hoogt

De wedstrijd begon uitstekend voor Barcelona.  Op aangeven van Giovani bracht Eto’o de bezoekers al na één minuut op voorsprong.  Recreativo reageerde via Sinama Pongolle, maar zijn poging kon Valdés niet verontrusten. Barcelona kon in de eerste helft rustig zijn spel spelen en kreeg meermaals de kans om zijn voorsprong verder uit te bouwen.  De Catalanen verzuimden dat echter en het was aan de overkant dat het doelpunt viel.  De assistent gaf aan dat een kopbal van Rubén de doellijn gepasseerd was, al bleek dat niet het geval te zijn.  Nog voor de pauze kregen beide teams de kans om op voorsprong te kwamen, maar Recreativo-doelman Sorrentino en Milito voorkwamen dat.

De tweede helft begon zoals de eerste, met een vroege goal van Barcelona. Het was opnieuw Eto’o die met een schitterend doelpunt zijn ploeg opnieuw op voorsprong. Met de inbreng van Messi leek Barcelona op weg naar een grotere overwinning, maar niets bleek minder waar.  Opnieuw Rubén kopte vanuit een zeer scherpe hoek de 2-2 over een blunderende Valdés.  In de laatste twintig minuten slaagde Barcelona er niet meer in de zege naar zich toe te trekken, waardoor de Catalanen opnieuw duur puntenverlies leden.  Recreativo was dit keer niet het slachtoffer maar de bevoordeelde van een blunderende arbitrage en was best blij met het puntje, al blijft er nog werk aan de winkel in de degradatiestrijd.

In de andere wedstrijd van gisterenavond leed Valencia tegen Racing Santander zijn negende thuisnederlaag van het seizoen.  Het was een uur wachten op de openingstreffer van Colsa.  Enkele minuten later bracht Villa van op de strafschopstip de score opnieuw in evenwicht.  De drie punten gingen uiteindelijk toch naar de bezoekers, dankzij de beslissende treffer van Tchité.  Racing komt zo op gelijke hoogte van nummer vier Atlético Madrid.  Voor Valencia, dat opnieuw werd uitgefloten door de eigen supporters, wordt een mogelijke degradatie steeds meer realiteit.