Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Anfield Road
Reds sterker dan Rovers
Yves Dekoning

Liverpool heeft overtuigend met 3-1 gewonnen van Blackburn. De Rovers konden pas net voor tijd tegenscoren. Liverpool verstevigt zijn greep op de vierde plaats in de Premier League.

Scheidsrechter Alan Wiley speelde een belangrijke rol in de partij. Reeds vroeg  floot hij Jason Roberts onterecht terug voor buitenspel en Martin Skrtel had misschien rood verdiend nadat hij een doorgebroken speler neerhaalde. Maar voor de thuisploeg wuifde Wiley tot drie keer toe een penaltyclaim van Steven Gerrard weg. De aanvoerder van zette Liverpool wel op weg naar de zege toen hij zich op het uur knap doorzette. Alleen voor Brad Friedel werkte Gerrard koel af.

Tien minuten voor tijd kopte Fernando Torres een voorzet van Gerrard tegen de netten, zijn dertigste treffer dit seizoen. Invallers John Arne Riise en Andrei Voronin rolden de defensie van de Rovers nog op om voor de 3-0 te zorgen. Blackburn sloeg in blessuretijd terug met een schitterende uithaal van Roque Santa Cruz.