Numancia na drie jaar terug in Spaanse eerste klasse

Dave Sentobin
| 0 reacties
Numancia na drie jaar terug in Spaanse eerste klasse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Leider Numancia stelde zondag de promotie veilig met een gelijkspel tegen Alavés. Bij de drie ploegen die nog strijden om de twee resterende plaatsjes in de Spaanse Primera División deden Sporting en vooral Málaga een slechte zaak, Real Sociedad won.

De leider in de Spaanse tweede klasse – Numancia – had zondag genoeg aan een gelijkspel om de promotie veilig te stellen. De wedstrijd tegen Alavés dat de punten nog wel nodig heeft om in tweede te blijven, had niet veel om handen. De weinige doelkansen resulteerden ook in de 0-0 eindstand die voor de thuisploeg genoeg was om de promotie te vieren. De Baskische bezoekers – in 2001 nog Uefa Cup-finalist tegen Liverpool (5-4) – schieten er weinig mee op en blijven in de degradatiezone.

 

Bij de drie andere ploegen die strijden om de twee overige plekjes in de Spaanse hoogste klasse deed enkel Real Sociedad hetgeen wat ze moest doen. De Basken wonnen op eigen veld met 3-1 van Granada 74. Concurrent Sporting liet kostbare punten liggen op eigen veld tegen Salamanca. De mannen van Preciado kwamen in een uitverkocht Molinón-stadion niet verder dan een 0-0 gelijkspel. In de eerste helft werd een doelpunt van Kike Mateo onterecht afgekeurd. De rojiblancos blijven wel op de tweede plaats, want Málaga verloor zwaar van Hércules.
In La Rosaleda zagen de supporters hun ploeg een 3-1 voorsprong uit handen geven en ze werden zelfs met 4-6 afgestraft door een Hércules dat niets meer te winnen of te verliezen had. In de stand heeft Sporting – tweede – 65 punten, één puntje meer dan Málaga en twee meer dan Real Sociedad. De strijd om de promotie zal spannend blijven met nog slechts vier speeldagen te gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties