Ronaldo ook Europees topschutter

Philippe Crols
| 1 reacties
Ronaldo ook Europees topschutter
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cristiano Ronaldo is goed op weg om dit seizoen zowat alles te winnen wat er te winnen valt. Zijn volgende prijs heet 'Topschutter van Europa'

Cristiano Ronaldo van Manchester United kreeg het afgelopen seizoen 31 competitiedoelpunten achter zijn naam. In de topcompetities van Europa wordt dat aantal verdubbeld om aan de coëfficiënt voor de titel van Topschutter van Europa te komen.

Aan 62 punten had de Portugees voldoende om Guiza van Mallorca achter zich te houden. Hij scoorde het afgelopen seizoen 27 doelpunten en ook dat aantal wordt verdubbeld. Klaas Jan Huntelaar van Ajax eindigde op de derde stek. Hij scoorde het meest van al (33 goals), maar omdat hij slechts in Nederland speelt werd zijn aantal maar vermenigvuldigd met de factor 1,5. Daardoor kwam hij dus op de derde plaats terecht.

Die derde plaats hing trouwens aan een zijden draadje, want als Luis Fabiano van Sevilla afgelopen weekend een keertje had gescoord, was Huntelaar zijn podiumplaats kwijtgeweest. Dat gebeurde dus niet.

Ronaldo won dit seizoen al de titel met Manchester United en werd bekroond tot beste speler van het seizoen in Engeland. Uiteraard werd hij ook topschutter in Engeland.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties