Collega's vonden Ribéry de beste in Duitsland

Collega's vonden Ribéry de beste in Duitsland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Francky Ribéry mag weer een nieuwe prijs in zijn kast zetten. De Fransman werd verkozen tot de beste speler in de Bundesliga van het afgelopen seizoen.

De middenvelder van Bayern München werd door zijn collega's uit de Bundesliga met een grote meerderheid verkozen tot de beste speler van het afgelopen seizoen. De eerste achtervolger was een ploegmakker van Ribéry. Luca Toni kreeg kreeg 28 procent van de stemmen achter zich, maar dat was lang niet genoeg om Ribéry van de zege te houden. De Fransman won namelijk met 58%. Diego van Werder Bremen maakte de top-3 compleet. Vorig seizoen was hij nog de laureaat.

Dat juist Ribéry de prijs won was geen verrassing. Tijdens de zomer van 2007 kwam hij over van Marseille en hij maakte zich bij Bayern meteen onmisbaar. Mede dankzij hem werd Bayern opnieuw kampioen en won het ook de Duitse beker.

Bayern viel trouwens nog in de prijzen, want Ottmar Hitzfeld werd verkozen tot de beste trainer van het afgelopen seizoen. René Adler ging dan weer aan de haal met de prijs van beste doelman.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties