Interview Dillen: 'Verantwoordelijkheid nemen'

K M
| 0 reacties
Dillen: 'Verantwoordelijkheid nemen'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het vorige seizoen is amper afgelopen of de voorbereiding van het nieuwe seizoen staat voor de deur. Voetbalkrant.com stak zijn licht op bij Marc Dillen, oefenmeester van SK Londerzeel, volgens velen één van de titelkandidaten in vierde klasse B.

Marc, hoe kijk je zelf terug op afgelopen seizoen?
Wel, het was raar om voor de eerste keer in 17 jaar zonder club te zitten. Ik had nochtans SK Londerzeel naar derde klasse gebracht en hen daar ook in gehouden. Na dat seizoen zat ik toch met gemengde gevoelens. Londerzeel had immers een goed jaar doorgebracht, maar persoonlijk had ik niet hetzelfde beeld als de toenmalige sportief manager. Van bij het begin van de besprekingen over een nieuw contract had ik het gevoel dat we niet op dezelfde lijn zaten. Dan hoeft het voor mij niet.

En acht maanden later stond Londerzeel daar weer?
Dat betekent toch dat er op Londerzeel iets moet zijn blijven hangen en dat ze beseffen dat ze in het verleden in de fout zijn gegaan. Ik heb trouwens steeds goed kunnen samenwerken met bijvoorbeeld Kristof Van Assche en ook daarna zijn we contact blijven houden. Ik voelde tevens van bij de eerste gesprekken dat het goed zat en dat er een nieuwe wind waaide.

Maar was het niet te laat?
De bedoeling was om Londerzeel in derde klasse te houden en dat is ei zo na nog gelukt. Wij hebben nog 15/24 gehaald en wisten tijdens de laatste acht competitiewedstrijden zes maal de nul te houden. De groep uit de terugronde was derde klasse waard.

De helft van die groep had echter al bij een andere club getekend.
In dat opzicht ben ik misschien iets te laat bij de club gehaald. Mannen als Davy De Smedt (foto) en Wim Van Wemmel hadden al ergens anders getekend, maar ik denk dat als ik met hen had kunnen praten, dat ik hen misschien toch kon overtuigen om bij Londerzeel te blijven. Ook Thomas Geerinck en Filip Sluyts hadden de intentie om te vertrekken, maar ik heb hen toch kunnen overhalen om te blijven.

Nu zit je wel met een kern van 16 nieuwe spelers.
Er is inderdaad voor gekozen om een nieuwe weg in te slaan. Het zal van bij het begin hard werken worden, maar daar heb ik geen schrik voor. Iedereen zal zijn verantwoordelijkheid moeten nemen. Dat is het gevoel dat in de club moet zitten: Verantwoordelijkheid. We moeten uitgaan van onze eigen power en kracht.

Ben ik juist als ik zeg dat er vooral een sterke centrale as is?
Inderdaad, de opmaak van het team is gebaseerd op de centrale as. Een centrale as met amibities wel te verstaan. We hebben nu materiaal waarvan we vinden dat het moet klikken. Onze verdediging moet in staat zijn om in 50% van de wedstrijden de nul te houden. Dat betekent dat we maar één keer moeten scoren om de overwinning binnen te halen. Bovendien is het aanvallende trio Bruno Maes-Nicky Melkert-Kristof De Voeght derde klasse waard.

Wat verwacht je van je spelerskern?
De groep zal zich moeten bewijzen. We hebben gezocht naar spelers die onze ambitie kunnen vertalen. Wat die ambitie is? De eindronde halen en binnen twee à drie jaar terug naar derde klasse promoveren. Ik heb vooraf al veel met de spelers gepraat en allemaal zijn ze gefocust om die eindronde te halen.

Je bent ook aangesteld als jeugdcoördinator van de bovenbouw. Wil dat zeggen dat je in een project stapt bij Londerzeel?
Ik heb er zelf op aangedrongen om jeugdcoördinator te zijn. Zo ben ik direct bij de werking van de jeugd betrokken. Het is een project dat je moet zien als een blok en waar we later de vruchten van moeten plukken. We mogen sportief niet stil staan, maar moeten mee vooruit gaan. Onder dat opzicht mag je dan ook stellen dat er vanaf het volgende seizoen een heus scoutingsapparaat onder leiding van sportief manager Jacques Olivier op poten is gezet.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties